Σάκιτς: «Αξίζουμε την δεύτερη θέση - Θέλουμε να είμαστε ψηλά»

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2021

Ο Άρης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο (21/2, 19.30) τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που θέλει να πάρει... αποτέλεσμα με στόχο να εδραιώσει την παρουσία του στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Εμάνουελ Σάκιτς που πραγματοποίει μία πολύ καλή χρονιά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πιστεύει ότι ο Άρης δικαίως έχει καταφέρει να παραμείνει στην 2η θέση από την αρχή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα των καναλιών NovaSports:

Αρχικά, απαντώντας στην ερώτηση πώς περιμένει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Σάκιτς είπε: «Θα είναι σκληρό παιχνίδι, βασισμένο στη δύναμη των παικτών. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι κουρασμένος, επειδή είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, αλλά σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον ματς».

Σχετικά με το αν αποτελέσει οδηγό για τον Άρη το πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην έδρα του αντιπάλου, τόνισε: «Δεν είναι καλό παράδειγμα για εμάς εκείνο το ματς. Δεχτήκαμε δύο εύκολα γκολ. Πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Στην ερώτηση, αν πρέπει ο Άρης να παρουσιαστεί αμυντικά πιο σφιχτοδεμένος αύριο, ώστε να αποφύγει μια παρόμοια κατάσταση με τον αγώνα Κυπέλλου, διευκρίνισε: «Στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πληρώσαμε τις κακές στιγμές μας. Χάσαμε για λίγο τη συγκέντρωσή μας και δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Άρα, δεν είναι θέμα να είμαστε πιο συμπαγείς αμυντικά, γιατί έτσι κι αλλιώς σε αυτόν τον τομέα πάντα παίζουμε καλά».

Για το αν ο Άρης ξεπέρασε την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, απάντησε: «Αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν. Κοιτάζουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Με τον Παναιτωλικό είχαμε 70% κατοχή, κάναμε ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε πολύ καλές επεμβάσεις. Από ατυχία δεν πήραμε τη νίκη».

Ανοίγοντας περισσότερο η συζήτηση και εστιάζοντας στο γεγονός ότι υπάρχει συνωστισμός πλεόν στις θέσεις 2 έως 6 στον πίνακα, ερωτήθηκε ο Σάκιτς αν αυτό κάνει καλό στον Άρη, γιατί τον κρατάει σε εγρήγορση, ή δημιουργεί έξτρα πίεση και άγχος στην ομάδα. Ήταν σαφής στην απάντησή του: «Υπάρχει πίεση έτσι κι αλλιώς στην ομάδα μας. Θέλουμε να είμαστε ψηλά. Είμαστε στη δεύτερη θέση από την αρχή και θέλουμε να μείνουμε εδώ που είμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Αξίζουμε να είμαστε εδώ. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Είναι έξτρα κίνητρο αυτό για εμάς, να μείνουμε στη δεύτερη θέση και να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην πίεση του συνωστισμού».

Κι όσο για το αν η εβδομάδα αυτή που τρέχει έκανε καλό στον Άρη, διότι ήταν πιο χαλαρή από αυτές που προηγήθηκαν από την αρχή Ιανουαρίου, απάντησε: «Πράγματι, έχουμε φρέσκια ενέργεια και περισσότερη δύναμη τώρα. Φαίνεται στις καθημερινές μας προπονήσεις αυτό. Κάναμε αποκατάσταση, με την επιμέλεια του ιατρικού μας επιτελείου κι αυτό έκανε πολύ καλό σε όλους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.