Σακίλ Ο Νιλ: «Πρέπει να ακυρωθεί η σεζόν στο NBA»

Metrosport Team10 Μαΐου 2020

Οριστικό «λουκέτο» στο φετινό πρωτάθλημα του NBA πρέπει να μπει σύμφωνα με τον Σακίλ Ο Νιλ.

Με δηλώσεις του στη New York Post, ο βετεράνος σέντερ υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει σοβαρά τις ΗΠΑ.

«Πρέπει να ακυρώσουμε τη σεζόν», δήλωσε αρχικά o Hall of Famer. «Συνεχίστε να νοιάζεστε για την ασφάλεια των παικτών και των ανθρώπων, αφήστε την κυβέρνηση να βρει τον τρόπο για να απαλλαγούμε από αυτό το πράγμα για πάντα. Μισώ να ακούω ότι θα επιστρέψει το ΝΒΑ» πρόσθεσε.

Στις προσπάθειες για λύση που ψάχνει ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, ο Ο Νιλ έχει ενστάσεις.

«Ακόμα και να τελειώσουμε τη σεζόν χωρίς θεατές, στο γήπεδο θα βρίσκονται παίκτες, προπονητές, κάμεραμεν. Θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι. Τι θα συμβεί αν ένας κολλήσει τον ιό;» αναρωτήθηκε ο 48χρονος Ο Νιλ που συνέχισε και για το αγωνιστικό κομμάτι.

«Τις περισσότερες φορές μπορούσες να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Τι θα γίνει τώρα, αν αρχίσει να κερδίζει μια ομάδα, που δεν περιμέναμε; Θα υπάρχει ένας "αστερίσκος" σε αυτό το πρωτάθλημα. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να πούμε "ΟΚ, επειδή συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την ασφάλεια των παικτών, θα τα ξαναπούμε στα training camps» συμπλήρωσε.

Τέλος, δήλωσε τι θα έκανε αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο τον καιρό που ο ίδιος έπαιζε μπάσκετ.

Ο Ο Νίλ είπε ότι θα έπαιζε μεν αλλά δεν όχι καλά διότι η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του έδινε τεράστιο κίνητρο.

«Θα έπαιζα τελείως χάλια χωρίς θεατές. Θεέ μου, θα ήμουν ο χειρότερος σέντερ του ΝΒΑ. Γιατί έχω ανάγκη να τρέφομαι από την ενέργεια του κόσμου, να ενισχύεται η αδρεναλίνη μου. Ξέρετε πόσα ματς κέρδισα όταν οι αντίπαλοι οπαδοί με κοιτούσαν σαν τρελοί; Κάθε φορά που έχανα μια ελεύθερη βολή γελούσα. Έλεγα "νομίζετε είναι αστείο; Δείτε αυτό". Θα το χρειαζόμουν αυτό» κατέληξε ο Ο Νιλ.

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.