Σαϊντί Τζάνκο: Η διάκριση στην Μάντσεστερ και οι απανωτοί δανεισμοί

Χρύσανθος Δοβλέτογλου07 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 24χρονου Ελβετού, Σαϊντί Τζάνκο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Μετά από δύο χρονιές ως δανεικός από την Πόρτο στην Νότιγχαμ Φόρεστ και στην Γιουνγκ Μπόις, έρχεται στην Τούμπα για να καλύψει την θέση του δεξιού μπακ.  

Στους Δράκους δεν βρήκε ούτε φέτος χώρο γιατί είχε έντονο ανταγωνισμό από τους Καράκα, Εστέβες και Μαναφά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κινηθεί για να τον κάνει δικό του.  

Πέρασε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια σε Ζυρίχη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απ' όπου δόθηκε δανεικός στην Μπόλτον, συνέχισε στην Σέλτικ, απ' όπου, την δεύτερη χρονιά, δόθηκε, επίσης, δανεικός, στην Μπάρνσλεϊ, πριν πάρει μεταγραφή στην Σεντ Ετιέν.  


Η Πόρτο έβγαλε από ταμεία της 2,2 εκατ. ευρώ το 2018 για να τον αποκτήσει, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Πέρσι, πάντως, ήταν βασικό γρανάζι στην Γιουνγκ Μπόις στην κούρσα της προς την κατάκτηση του τίτλου με 46 συμμετοχές.  

Γεννήθηκε στη Ζυρίχη. Ο πατέρας του είναι Γκαμπονέζος και η μητέρα του Ιταλίδα. 

Το παράσημο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  

Ο Τζάνκο ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την σεζόν 2013-14. Γι' αυτό και κατέκτησε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς που έχει καθιερωθεί στην φημισμένη αγγλική ομάδα από 1990.  

Τίτλο που έχουν κερδίσει ποδοσφαιριστές όπως οι Τζουζέπε Ρόσι, Ντάρεν Φλέτσερ, Νίκι Μπατ και Αντρέας Περέιρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.