Σαφώς καλύτερη η Μπενφίκα, όμως, ένα παιχνίδι είναι...

Δημήτρης Κανελλάκης15 Σεπτεμβρίου 2020

Αλλο η Λάρισα, άλλο η Μπεσίκτας, άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό η Μπενφίκα. Ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων που μέχρι τώρα έδωσε ο ΠΑΟΚhttps://www.metrosport.gr/paokστο πλαίσιο της νέας σεζόν, ήταν πολύ χαμηλός σε σχέση με αυτόν που έχει ο αποψινός αγώνας με τους Πορτογάλους.

Απόψε τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του μια ομάδα με ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, ικανότητα διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων, μαθημένη να στέκεται στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη, που δεν θα αφήσει αδυναμίες να περάσουν ανεκμετάλλευτες, που θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία η οποία θα της παρουσιαστεί.

Το ζητούμενο κατά την άποψή μου δεν είναι τι θα κάνει η Μπενφίκα απόψε στην Τούμπα, αλλά πόσο έτοιμος μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ προκειμένου να μην την φοβηθεί, να την κοιτάξει στα μάτια, να της δημιουργήσει προβλήματα, να πουλήσει, με λίγα λόγια, πολύ ακριβά το τομάρι του.

Είναι έτοιμος γι' αυτά τα πράγματα ο ΠΑΟΚ; Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα είναι που θα μας δώσει και την απάντηση για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ του δεν συγκρίνεται με της Μπενφίκα. Δεν ενισχύθηκε -και αυτό το καλοκαίρι- όσο θα έπρεπε για να μπορεί κόντρα σε αυτής της δυναμικής τούς αντιπάλους να μην ξεκινάει από τόσο μειονεκτική θέση. Να μην υστερεί, δηλαδή, τόσο πολύ ως προς το υλικό που διαθέτει και τις δυνατότητές του.

Ομως, αυτή η κουβέντα στην παρούσα φάση δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού δεν μπορεί και να αλλάξει κάτι ο ΠΑΟΚ. Με αυτό το ρόστερ θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα και αυτό το ρόστερ είναι που θα χρειαστεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του για να κοντράρει τους Πορτογάλους.

Εξάλλου, ένα παιχνίδι είναι. Και, εδώ που τα λέμε, δεν το γράφει πουθενά ότι τα φαβορί κερδίζουν πάντα.

Παρεμπιπτόντως, θεωρώ δεδομένο ότι τακτικά ο ΠΑΟΚ θα είναι προετοιμασμένος άριστα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, λόγω Φερέιρα, ξέρει καλύτερα την Μπενφίκα απ' ό,τι οι Πορτογάλοι την ελληνική ομάδα.

Εχει... άσο στο μανίκι ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ; Θα το δούμε το βράδυ... Εχει σχέδιο ο Φερέιρα το οποίο θα αιφνιδιάσει την Μπενφίκα; Θα το ξέρουμε το βράδυ...

Οπως το βράδυ θα ξέρουμε και αν αυτός ο φοβερός πιτσιρικάς, ο Τζόλης, θα... συστηθεί βρίσκοντας δίχτυα και στο πορτογαλικό κοινό, όπως και σε όσους άλλους εκτός Ελλάδας θα βλέπουνε το ματς...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.