RT: Επίθεση ουκρανικού drone στο Ντονέτσκ - Νεκρός Ρώσος στρατιώτης

Στέφανος Αβραμίδης01 Φεβρουαρίου 2022

Δραματική τροπή φαίνεται πως παίρνει η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Russia Today, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης (1/2) υπήρξε επίθεση ουκρανικού drone στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Από την επίθεση, ένας Ρώσος στρατιώτης είναι νεκρός.

Μπλίνκεν: «Αποσύρετε τώρα τα στρατεύματα από την Ουκρανία»

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, και του ζήτησε να αποσύρει η Ρωσία τα στρατεύματά της εφόσον δεν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εάν ο πρόεδρος Πούτιν πραγματικά δε θέλει τον πόλεμο ή την αλλαγή καθεστώτος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ ότι αυτή είναι η ώρα (η Μόσχα) να αποσύρει τους στρατιώτες και τον βαρύ οπλισμό και να ξεκινήσει έναν σοβαρό διάλογο, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ τόνισε ότι ο Μπλίνκεν αναγνώρισε ότι υπάρχουν λόγοι για να συζητηθούν οι ανησυχίες της Μόσχας

«Ο Άντονι Μπλίνκεν συμφώνησε ότι υπάρχουν λόγοι για να συνεχιστεί ο διάλογος (για το θέμα της ασφάλειας της Ρωσίας). Θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.