Ρούσσης: «Ίσως μειωθούν τα κρούσματα στον Άρη, είναι καλύτερα ένας παίκτης»

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League, Ξενοφώντας Ρούσσης, για την κατάσταση της πανδημίας και το κατά πόσο επηρεάζει τους αγώνες τους πρωταθλήματος.

Αναλυτικά

Για την κατάσταση στις ομάδες με τα κρούσματα:

«Τα κρούσματα είναι πολλά, η Μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται να βάλουμε τα πράγματα σε κάποια τάξη. Παντού όμως συμβαίνει αυτό, βλέπουμε μεγάλες ομάδες να είναι αποδεκατισμένες. Χθες η Μπαρτσελόνα έπαιξε με 14 παίκτες. Τόσους παίκτες είχε στην αποστολή. Το πρόβλημα είναι γενικό».

Για το πρωτόκολλο που ισχύει:

«Ο Άρης έχει 6 κρούσματα. Ενδέχεται να μειωθούν σε 5, γιατί ένας εκ των κρουσμάτων πραγματοποιεί αυτή την ώρα το τεστ και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οπότε ενδεχομένως να βγει αρνητικό. Ο τελευταίος έλεγχος με μοριακό τεστ, πρέπει να έχει γίνεται 24-48 πριν το κάθε παιχνίδι. Το rapid υπήρχε μέχρι πρότινος στο πρωτόκολλο».

Για το αν είναι επαρκής ο αριθμός των 7 κρουσμάτων για να αναβληθεί ένα παιχνίδι:

«Δεν έχει σημασία το τι θα πω εγώ, αλλά το τι θα πουν οι επιστήμονες. Η άποψή μου, είναι πως είναι επαρκής ο αριθμός αυτός».

Για το αν πρέπει να εμβολιαστούν οι αθλητές:

«Ο ανεμβολίαστος έχει περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει πιο βαριά. Οι εμβολιασμένοι αθλητές, σχεδόν πάντα, περνάνε πολύ ήπια την αρρώστια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.