Ρούμπης: «Ο Τζίμας είναι και ανασταλτικός και δεκάρι που έχει το γκολ»

Metrosport Team02 Ιουλίου 2021

Ο Γιάννης Ρούμπης, πρώτος προπονητής του Παναγιώτη Τζίμα στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ, τα χαρακτηριστικά του και την ιστορία του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς ανακάλυψε ο Αστέρας τον Τζίμα:

«Με τον Παναγιώτη δουλέψαμε μαζί. Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία του εύχομαι. Χάρηκα πολύ για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ όπως και για την πορεία που είχε στον Αστέρα. Τον είχαμε πάρει στα 14 χρόνια του στην Κ15. Τον είχαμε δει με τις μεικτές Ενώσεις στα Γιάννινα και τον επιλέξαμε εκεί για να τον πάρουμε στον Αστέρα. Το ότι συνεχίζει τη σταδιοδρομία του κάνοντας και μεταγραφή, οφείλεται στο ότι είναι αυθεντικό ταλέντο. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή του στην αρχή και είναι λογικό αυτό. Τον αποκτήσαμε από τον Άρη Πρέβεζας. Η υπομονή και η επιμονή του να παίξει ποδόσφαιρο τον έκαναν να τα καταφέρει».

Για το αν τον ήθελαν και οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ πριν πάει στον Αστέρα:

«Μας προτίμησε και τον πείσαμε. Ήταν και ο ΠΑΟΚ μέσα στις ομάδες που τον ήθελαν. Ήταν προπονητές πολλοί εκεί που έψαχναν για ταλέντα».

Για το αγωνιστικό στυλ του Τζίμα:

«Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Έχει διάρκεια. Έχει θέληση μεγάλη και θέλει να πετύχει. Είναι ένας παίκτης που τον αποκτήσαμε για μεσοεπιθετικό. Δουλέψαμε μαζί στα χαφ. Όλοι έχουν ένα μερίδιο και στον πρώτο προπονητή που τον έβαλε μπροστά. Είναι παίκτης που παίζει ελεύθερα στο κέντρο.

Είναι και δεκάρι, είναι και ανασταλτικός. Οι παίκτες του κέντρου πρέπει να κάνουν και άμυνα και να δημιουργούν. Αυτό είναι το στυλ του. Θέλει πάρα πολύ δουλειά. Η συμβουλή μου είναι πως πρέπει να κάνει πολλές θυσίες στο ποδόσφαιρο. Θέλει υπομονή να πετύχει τους στόχους του. Είναι παίκτης που είναι στο γκολ. Γι’ αυτό και ο πρώτος προπονητής στον Αστέρα τον έβαλε μπροστά».

Για το αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θα κάνει πρωταθλητισμό, θέλει έτοιμους παίκτες. Ο Παναγιώτης πρέπει να δουλέψει πολύ. Να μην είναι βιαστικός. Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή. Όταν είναι έτοιμος να πάρει την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο και το πιστεύω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.