Rotation; Όπως με τον Βόλο; Α πα, πα, πα…

Αρις Νικολάκης12 Οκτωβρίου 2020

Από βαρύ μέχρι ασήκωτο είναι το αμέσως επόμενο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Με αγώνες εντός κι εκτός συνόρων και δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, με την οδυνηρή απώλεια τεσσάρων βαθμών να του κάνει δυσκολότερη τη ζωή. Οφείλουν όλοι ακόμη και σπάζοντας τα κεφάλια τους, καθώς είναι… σπαζοκεφαλιά η διαχείριση αυτού προγράμματος, να το βγάλουν επιτυχώς σε πέρας. Για να ορθοποδήσουν!

Η διαχείριση αυτή φυσικά, θέλει και rotation αλλά… Στο άκουσμα και μόνον αυτής της λέξης οι φίλοι του «δικέφαλου», φτύνουν στον κόρφο τους. Δεν φταίνε βέβαια, αυτοί. Ο Αμπέλ Φερέιρα και το επιτελείο του φταίνε. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι έδεσαν αριστοτεχνικά χειροπόδαρα την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα , πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό με Κράσνονταρ στην Ευρώπη. Και με Ατρόμητο και Βόλο στην Ελλάδα με σοβαρές παράπλευρες απώλειες. Κυρίως εξ αιτίας εκείνου το ανόητου rotation κόντρα στο Βόλο…

Κι αν αναρωτιέστε – λέμε: Αν – μύγα τσε τσε μας τσίμπησε και «χώσαμε» στο κάδρο των ευθυνών αυτής της βαθιάς πληγής του «δικέφαλου» εκτός από τον Πορτογάλο προπονητή και το επιτελείο του … Ε, όχι! Δε μας τσίμπησε. Δεν μπορεί όμως, να μη συζήτησαν όλοι μαζί εκείνο το ανέκδοτο (με τη στενή σημασία της λέξης…) σχήμα με το επιτελείο του. Μπορεί; Και δεν βρέθηκε ένας από αυτούς, να εκφράσει την εύλογη απορία: Δοκιμάζουμε μια ενδεκάδα την οποία μήτε σε οικογενειακό διπλό δεν δοκιμάσαμε; Δεν βρέθηκε; Δεν βρέθηκε. Άρα φταίνε όλοι τους.

Μήτε περασμένα δε, είναι καθώς θα κουβαλά ο ΠΑΟΚ συνεχώς πλέον, τις απώλειες και με Ατρόμητο και με Βόλο. Μήτε ξεχασμένα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον, την πολυτέλεια για άλλες δοκιμές!

Ως εκ τούτων δεν ανησυχούν αδίκως οι φίλοι του «δικέφαλου», όταν ακούν για rotation. Και μεταξύ μας; Είναι απαραίτητο το ρημάδι στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κουβαλήσει δυο καρπούζια (Ελλάδα κι Ευρώπη) στην ίδια μασχάλη. Είναι συνάμα και δίκοπο μαχαίρι. Ήδη ο ΠΑΟΚ κόπηκε δυο φορές. Με το… μαχαίρι να φθάνει σε βάθος τεσσάρων πόντων.

Χρειάζεται λοιπόν, πολλή προσοχή από τον Αμπέλ Φερέιρα. Το πάθημα του – με τη συνεργία του επιτελείου του – πρέπει να γίνει μάθημα. Αυτό το πάθημα βλέπετε, έδωσε μια κλωτσιά κι αναποδογύρισε την καρδάρα με το γάλα τους. Και βρέθηκαν από το ρετιρέ της δικαίωσης τους ξανά στα υπόγεια της αμφισβήτησης. Και δεν είναι υπερβολή… Διόλου δεν είναι η αποστροφή των ΠΑΟκτσήδων ακόμη και στη λέξη rotation. Rotation, και το μυαλό πάει στο Βόλο. Όπως τότε; Α πα, πα, πα …

Δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς ο Αμπέλ Φερέιρα. Είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει rotation. Θα είναι βέβαια, δύσκολο το έργο του καθώς συνάμα μοντάρει μια σχετικά νέα ομάδας μετά το πλήθος των αλλαγών στο ρόστερ. Δε γίνεται κι αλλιώς; Καθώς επέρχεται μία συνέχεια με βαρύ κι ασήκωτο πρόγραμμα, ο Αμπέλ Φερέιρα έχει την ευκαιρία, να κτίσει πάνω στα θεμέλια της πρόκρισης στους Ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ, τον ΠΑΟΚ ο οποίος θα σταθεί ορθός κι εντός κι εκτός συνόρων.

Και δεν του λείπει απολύτως τίποτε, για να το πράξει. Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειας Σαββίδη. Βρήκε το «άλτερ έγκο» του στον Όλαφ Ρέμπε. Έχει – κατά το δυνατόν - το ρόστερ το οποίο ήθελε. Κέρδισε πόντους στον κόσμο του ΠΑΟΚ μετά τις νίκες με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Έχασε με τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ και την απώλεια βαθμών με Ατρόμητο και Βόλο. Το πρόσημο του είναι θετικό. Τι άλλο θέλει εκτός από βοήθεια και στήριξη από τα επιτελείο του και τον ίδιον του τον εαυτό;

Α, και να μένει μακριά, πολύ μακριά από rotation τύπου… Βόλος!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.