Ρόστερ με… πολυτέλεια

Γιώργος Στράντζαλης13 Οκτωβρίου 2020

Το πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων ετών καλείται να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος, γεγονός το οποίο αφενός του δημιουργεί έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο», αφετέρου όμως θα κληθεί μέσα από τις επιλογές του, στη διάρκεια του «μαραθωνίου», να διατηρήσει και τις κατάλληλες ισορροπίες εντός αποδυτηρίων.
Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Αρη, με τις έξι τελευταίες κινήσεις σε διάστημα λίγων ημερών, οι οποίοι συμπλήρωσαν τις εννέα που έγιναν το καλοκαίρι, δημιούργησαν ένα ρόστερ με πληρότητα, ποιότητα και προοπτική για μία σεζόν με υψηλές προσδοκίες. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ αριθμεί περί τους 31 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 23-24 βρίσκονται στο βασικό πλάνο του προπονητή. Από μόνο του αυτό ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού, κάτι το οποίο όλοι οι προπονητές ανα τον κόσμο χαρακτηρίζουν «υγεία» για μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Κάνοντας μία απλή καταγραφή του ρόστερ, όπως διαμορφώθηκε στην τελική του μορφή, αμέσως γίνονται αντιληπτά τα εξής: 1) υπάρχουν θέσεις όπου ξεχωρίζουν για την πληθώρα των επιλογών, 2) υπάρχουν οι παίκτες-back up, που υπό άλλες συνθήκες (κάποιοι) θα είχαν φανέλα βασικού και 3) οι 18 από τους 31 έχουν την ικανότητα να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία ή και δύο θέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις που ξεχωρίζουν για τον… συνωστισμό τους είναι στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν από πέντε επιλογές. Στην επίθεση δε, ο Αρης είναι «γεμάτος» σε ό,τι αφορά τους παίκτες πίσω από τον φορ. Έξι επιλογές παικτών, πέντε από τους οποίους έχουν την ικανότητα να αγωνιστούν και στις τρεις θέσεις. Ητοι, στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και επιτελικοί μέσοι. Μπορούν υπό προϋποθέσεις επίσης ν’ αγωνιστούν και στην κορυφή. Εκεί όπου υπάρχουν ο Λόπεθ και ο Μάνος, θέση για την οποία προορίζεται και ο Σίλβα.  Συνεπώς αυτό κάνει το φετινό ρόστερ να χαρακτηρίζεται από ευελιξία. Χαρακτηριστικό… πολυτέλεια για κάθε προπονητή, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πιο εύκολα την κάθε “αναποδιά” που θα ενδεχομένως προκύψει στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό που προκύπτει και από τη δυνατότητα που έχουν κι άλλοι παίκτες. Εχουμε και λέμε. Στην άμυνα Μπεναλουάν και Μπαγκαλιάνης μπορούν να παίξουν είτε ως δεξί στόπερ είτε ως αριστερό. Ο Ροζ ακόμα και ως δεξιός μπακ, ο Σάκιτς ως αμυντικό χαφ, ενώ ο Σούντγκρεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλει και ως δεξί χαφ. Στη μεσαία γραμμή και οι επτά του ρόστερ μπορούν ν’ αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέσεις και ανάλογα τη διάταξη της ομάδας. Για παράδειγμα ο Τζέγκο στο 4-3-3 μπορεί να παίξει στο «6» ή και στο «8», όπως το ίδιο και ο Σάσα, ενώ ο Ντουάρτε, αν και για την ώρα δεν υπολογίζεται, έχει την ικανότητα να παίξει ακόμα και στα άκρα. 

Εν κατακλείδι, ο φετινός Αρης ουδεμία σχέση έχει με τον περσινό, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα λόγω του ελλειμματικού ρόστερ που είχαν να διαχειριστούν οι εκάστοτε προπονητές του. Φέτος, μέχρι και στη θέση του τερματοφύλακα ο Αρης έχει ανταγωνισμό.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.