Ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία, σε Κίεβο και Οδησσό!

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Χθες (28/4) έγινε στόχος το Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ λίγη ώρα νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχθηκε πως ο Οργανισμός απέτυχε να αποτρέψει και να τερματίσει τον πόλεμο. Όπως δήλωσε: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει και να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο».

«Η Ρωσία προσπαθεί να ταπεινώσει τον ΟΗΕ», λέει ο Ζελένσκι

Σε δηλώσεις του μετά την επίθεση στο Κίεβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε: «Αυτό λέει πολλά για την αληθινή στάση της Ρωσίας απέναντι στους διεθνείς θεσμούς, για τις προσπάθειες των Ρώσων ηγετών να ταπεινώσουν τον ΟΗΕ και όλα όσα πρεσβεύει». Μάλιστα, έκανε λόγο για «πέντε πυραύλους» που έπληξαν την πρωτεύουσα «λίγο μετά το τέλος των συζητήσεων» με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είμαστε ασφαλείς», ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στους δημοσιογράφους, και μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω WhatsApp συμπλήρωσε: «Είναι μια εμπόλεμη ζώνη, αλλά είναι σοκαριστικό που αυτό συνέβη κοντά στο σημείο όπου βρισκόμασταν».

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πυρκαγιά ξέσπασε ύστερα από βομβαρδισμούς σε κτιριακό συγκρότημα 25 ορόφων, του οποίου οι δύο πρώτοι όροφοι υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν πέντε ενοίκους, ανέφεραν.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις στη συνοικία Σεφτσενκόβσκι τής ουκρανικής πρωτεύουσας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.