Ρωσία: «Μου έκαναν άγνωστη ένεση» - Στέλνουν σε γκούλαγκ δημοσιογράφο που μίλησε κατά του Πούτιν

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2023

Μία Ρωσίδα δημοσιογράφος, η Μαρία Πονομαρένκο καταδικάστηκε από το περιφερειακό δικαστήριο στην πόλη της Σιβηρίας, Μπαρναούλ, σε έξι χρόνια φυλάκιση επειδή κατηγόρησε τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που βομβάρδισαν τον Απρίλιο του 2022, το θέατρο - καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη. «Είναι αδύνατο να μείνεις σιωπηλός, γνωρίζοντας τον θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Οι υγιείς άνθρωποι είναι υπέρ της ειρήνης», είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Telegram.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το δικαστήριο τής απαγόρευσε να εργάζεται ως δημοσιογράφος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μάλιστα οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να της επιβληθεί κάθειρξη εννέα ετών ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι η Πονομαρένκο θα οδηγηθεί για τα επόμενα έξι χρόνια σε σωφρονιστική αποικία.

Η 44χρονη δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ετυμηγορίας αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «κανένα ολοκληρωτικό καθεστώς δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρό όσο πριν καταρρεύσει…». Παράλληλα εξαπολύοντας τα βέλη της κατά του Πούτιν είπε ότι ο τελευταίος εξαθλιώνει τη χώρα ρίχνοντας κρατικά χρήματα και πόρους στον πόλεμο σε μια κίνηση που «ξεσκίζει» τη Ρωσία.

«Αν είχα διαπράξει πραγματικό έγκλημα, τότε θα μπορούσα να ζητήσω επιείκεια, αλλά…δεν το έκανα», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε πως «για να αποδείξω την αθωότητά μου, αρκεί να ανοίξω το Σύνταγμα και να το διαβάσω».

Πηγή: protothema.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.