Ρωσία-Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων και φόβοι για εξάπλωση

Metrosport Team17 Απριλίου 2020

Η Ρωσία μπορεί να έχει συγκριτικά με τον πληθυσμό της λίγα θύματα, ωστόσο, ο κορωνοϊός διαρκώς επεκτείνεται και μάλιστα με ρυθμούς επιταχυνόμενους, οδηγώντας το σύστημα υγείας στα όρια του, με πολλές αναφορές σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και μέτρα προστασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων, με την Μόσχα να ενημερώνει για 4.069 νέα περιστατικά. Σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία σε ολόκληρη τη χώρα τα κρούσματα έφθασαν τα 32.008 και οι νεκροί τους 273 (κατά 41 περισσότεροι από χθες), ενώ έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις σε 1,71 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Υγείας της Μόσχας, Αναστασία Ράκοβα, η κορύφωση της επιδημίας στη ρωσική πρωτεύουσα, που δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα του ιού, αναμένεται σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα, χωρίς να λείπουν και οι εκτιμήσεις ειδικών ιολόγων, που προειδοποιούν ότι η κατάσταση στη χώρα κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου και να ακολουθήσει τα χειρότερα παραδείγματα, όπως της Νέας Υόρκης.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας ο πρόεδρος Πούτιν, άλλωστε, ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβάλλει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για τα 75χρονα της αντιφασιστικής νίκης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.