Ρωσία: Γενικευμένη σύρραξη αν συνεχιστεί η κλιμάκωση στην Ουκρανία

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Κίνδυνο σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βλέπει ο επικεφαλής μίας από τις ρωσόφωνες επαρχίες της Ουκρανίας, εκτιμώντας, παράλληλα, πως αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του OPEN TV από τη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, το κλίμα στην ανατολική Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο βαρύ και μοιάζει να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τη μεγάλη ανάφλεξη στον Ουκρανικό Εμφύλιο.

«Ο επικεφαλής της διεθνώς μη αναγνωρισμένης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας γενικευμένης επίθεσης του Κιέβου στις επαρχίες του Ντονμπάς», ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός. «Η προετοιμασία έχει γίνει και οι δυνατότητες υπάρχουν», σημείωσε ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και υπογράμμισε πως δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δώσει την εντολή που, όπως ο ίδιος εκτίμησε, «θα ήταν καταστροφική» για όλη την Ουκρανία.

Ο Θανάσης Αυγερινός τόνισε πως «μέχρι στιγμής έχουμε δει τον Ουκρανό πρόεδρο να εμφανίζεται με στρατιωτική στολή κοντά στην γραμμή αντιπαράταξης που επιτηρεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως καθημερινώς καταγράφονται παραβιάσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά ενώ καταγγέλλονται και θάνατοι αμάχων κυρίως από την πλευρά των Ρωσόφωνων και στρατιωτικών από την πλευρά της Ουκρανίας».

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του OPEN TV σημείωσε πως «έχουμε δει και μετακινήσεις μεγάλων δυνάμεων προς τη γραμμή της εκεχειρίας και πως ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής, Βιατσεσλάφ Βαλόντιν προειδοποιεί πως «η επιθετική ρητορική της ουκρανικής ηγεσίας έχει προχωρήσει πολύ, τροφοδοτεί τη σύγκρουση και μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες συνέπειες».

«Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως δηλώσει πως δεν θα εγκαταλείψει τον ρωσικό και ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας, αρνούμενο την ίδια στιγμή ότι πολεμούν ή θα πολεμήσουν εκεί Ρώσοι στρατιωτικοί, όπως καταγγέλλει το Κίεβο», υπογράμμισε.

Πηγή: ethnos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.