Ρωσία: Ανακοίνωσε ουκρανικό πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Metrosport Team07 Απριλίου 2024

Για πλήγμα σε απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατηγορεί την Ουκρανία το Κρεμλίνο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση των ρωσικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, η διορισμένη από τη Ρωσία διοίκηση της Ζαπορίζια κάνει λόγο για ουκρανικό χτύπημα στον θόλο πάνω από τον απενεργοποιημένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας παρέμειναν σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο εργοστάσιο, το οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο του 2022.

Την ίδια ώρα, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, που διαθέτει ειδικούς στο σημείο, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τη ρωσική διοίκηση για το εν λόγω πλήγμα, το οποίο επιβεβαιώνεται κι από τις δικές τους παρατηρήσεις. 

Ακόμη, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ράφαελ Γκρόσι, σημείωσε πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που «θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια», παρά το γεγονός ότι «τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό και τη γύρω περιοχή είναι αμετάβλητα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.