Ροντρίγκο: Η τρέλα με Ρομπίνιο, το futsal και το όνειρο της Ρεάλ

Παναγιώτα Χαλκιά15 Φεβρουαρίου 2023

Από παιδί κουβαλούσε το βάρος της ταμπέλας του νέου Νεϊμάρ. Τα μέσα της Βραζιλίας φρόντισαν να τον συγκρίνουν με τον Βραζιλιάνο άσο μόλις στα 12 του χρόνια αλλά ο ίδιος δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις προσδοκίες των πολλών. 

Γνώριζε καλά το παιχνίδι του και το πάθος του για τη μπάλα, βασίστηκε σε αυτό και κυνήγησε το όνειρο του. Γαλουχήθηκε στις τάξεις της Σάντος και όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έκρουσε την πόρτα του, έμοιαζε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Μετρά, ήδη, 140 εμφανίσεις με τη φανέλα της «Βασίλισσας», 28 γκολ και 27 ασίστ ενώ έχει αναγκάσει το «Μπερναμπέου» να υποκλιθεί στο ταλέντο του. Ο Ροντρίγκο Γκόες δείχνει, πλέον, έτοιμος να βγει από τις σκιές των δικών του ειδώλων και να γίνει εκείνος ένα. 

Καρπός εφηβικού έρωτα – Η τρέλα με Ρομπίνιο 

 Είναι παιδί ενός εφηβικού έρωτα. Η Ντενίς και ο Έρικ Μπατίτσα δεν είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους όταν έφεραν στον κόσμο τον μικρό Ροντρίγκο την 9η ημέρα του Ιανουαρίου του 2001. Ζούσαν στο δήμο του Οσάσκο, που βρίσκεται στην Πολιτεία του Σάο Πάολο. Είναι ένας από τους ευημερούντες δήμους της Βραζιλίας, που φημίζεται για την πίτσα και τον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια, όπου τα έσοδα προερχόταν από τον αθλητισμό. Ο πατέρας του αγωνιζόταν σε ομάδες στα κατώτερα πρωταθλήματα της Βραζιλίας αλλά η γέννηση του Ροντρίγκο έβαλε φρένο στις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του. Ο Έρικ ήξερε πως έπρεπε να σταματήσει να παίζει για να φέρνει περισσότερα χρήματα στο σπίτι αλλά επινόησε ένα σχέδιο για να ζήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα μέσα από τον γιο του.

Ο Ροντρίγκο άρχισε από μικρή ηλικία να δείχνει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έκανε τα πρώτα του σουτ και έβαζε γκολ στο σαλόνι της οικογένειας, κάτι που φούντωνε την ελπίδα του μπαμπά του ότι ο γιος του θα κατάφερνε αυτό που ο ίδιος δεν είχε μπορέσει να κάνει, να γίνει, δηλαδή, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Έρικ ήταν οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και άρχισε να γαλουχεί το μικρό σύμφωνα με τα όσα είχε διαβάσει για τη ζωή των μεγάλων αστέρων της «Βασίλισσας». Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητες και την καριέρα του Ρομπίνιο. Ο μικρός Ροντρίγκο έβλεπε καθημερινά τα βίντεο του Βραζιλιάνου και προσπαθούσε να αντιγράψει κάθε του κίνηση.

Η εμμονή του πατέρα για το futsal

Μόλις στα εννέα του χρόνια κλήθηκε να δοκιμασθεί στη Σάντος και η υπερηφάνεια του πατέρα του δεν έβρισκε ταβάνι. Ο μικρός κατάφερε να ενθουσιάσει τους προπονητές που τον «εξέτασαν» και έγινε μέλος των ακαδημιών του συλλόγου. Στην αγκαλιά του συλλόγου της Βραζιλίας γαλουχήθηκε και έμαθε τα μικρά μυστικά της στρογγυλής θεάς ενώ η εξέλιξη του ήταν τόσο ραγδαία που ένα χρόνο μετά, όντας 10 ετών, εντάχθηκε στην ομάδα νέων της Σάντος.

Ο μπαμπάς του επέμενε ότι θα έπρεπε να παίζει στην ομάδα σάλας του συλλόγου, όπως ακριβώς έκανε και ο Ρομπίνιο, που τόσο πολύ λάτρευε. Εν τέλει, έγινε το θέλημα του και ο Ροντρίγκο άρχισε να παίξει με μεγαλύτερα και πιο δυνατά αγόρια αλλά πάντα τραβούσε την προσοχή. Παίζοντας futsal έγινε καλύτερος τεχνικά, έμαθα να κρατά τη μπάλα στα πόδια του, να ντριμπλάρει πιο εύκολα τους αμυντικούς και να χρησιμοποιεί το ρυθμό του για να σκοράρει. Όσο μεγάλωνε, βελτιωνόταν συνεχώς και η απόδοση του τού χάρισε το περιβραχιόνιο της ομάδας Νέων.

Έκανε ρεκόρ στο Κόπα Λιμπερταδόρες

Καθώς πλησίαζε τα 16 του χρόνια, οι συζητήσεις για επαγγελματικά συμβόλαια και υποτροφίες άρχισαν να γίνονται πιο έντονες. Τον Μάρτιο του 2017 ο προπονητής, Ντοριβάλ Τζούνιορ, τον κάλεσε στην πρώτη ομάδα. Ο Ροντρίγκο έκανε το ντεμπούτο του με τη Σάντος στο Κόπα Λιμπερταδόρες την 1η Μαρτίου του 2018 και έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου που εμφανίζεται στην κατηγορία. Ήταν μόλις 17 ετών και 50 ημερών. Δύο εβδομάδες αργότερα σημείωσε και το πρώτο του γκολ, κάτι που τον έκανε το νεότερο Βραζιλιάνο που σκοράρει στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Μάλιστα, τιμήθηκε και με το βραβείο Campeonato Paulista Best Newcomer για το 2018.

Η απόδοση του ανέβαινε συνεχώς και ο Ροντρίγκο έγινε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στη Νότια Αμερική. Το γεγονός αυτό έκανε τον πατέρα του τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο πάνω στη γη καθώς έβλεπε το γιο του να ακολουθεί την πορεία του ινδάλματος του, του Ρομπίνιο. Οι ικανότητες του στην ντρίμπλα τράβηξαν τα βλέμματα των σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι έκαναν ταξίδια σε διάφορες περιοχές αναζητώντας νέα ταλέντα.

Η πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε

Οι Μαδριλένοι δεν άφησαν το νεαρό άσο να χαθεί από τα χέρια τους και ετοίμασαν άμεσα πρόταση για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Η 15η ημέρα του Ιούνη του 2018 είναι, ίσως, η σημαντικότερη στη ζωή του. Περίμενε σαν τρελός να βρεθεί στις τάξεις των Μαδριλένων και το όνειρο του έγινε πραγματικότητα.

Η Σάντος είχε συμφωνήσει με τη «Βασίλισσα» για την πώληση του. Μπορεί να περίμενε ένα χρόνο αλλά η μεγάλη στιγμή ήρθε. Ο Ροντρίγκο πήρε τις βαλίτσες του, αποχαιρέτησε συγγενείς και φίλους και μπήκε στο αεροπλάνο για Ισπανία.

Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο. Η Ρεάλ ήταν ένας μεγάλος σύλλογος και οι απαιτήσεις αυξημένες αλλά ήξερε καλά κάθε δυσκολία να την κάνει κίνητρο και να συνεχίζει την ανοδική πορεία. Εκτός γηπέδου φρόντιζε να κάνει παρέα με τους Κασεμίρο, Μιλιτάο, Μαρσέλο, τον οποίο θεωρούσε δεύτερο μπαμπά του, για να εξοικειωθεί με το περιβάλλον. Άρχισε να μαθαίνει ισπανικά και σιγά σιγά έβρισκε τα πατήματα του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι τρεις νέοι φίλοι του φρόντισαν να του εξηγήσουν με απλά λόγια σε ποια ομάδα βρίσκεται και το πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να πολεμάς καθημερινά. 

Έμαθε να αγωνίζεται σα λιοντάρι. Έσκυψε το κεφάλι και άρχισε να δουλεύει πιο εντατικά. Δεν πίστευε ότι βρισκόταν στα αποδυτήρια της «Βασίλισσας» με όλα αυτά τα ονόματα τριγύρω του, τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο και ένα γεμάτο «Μπερναμπέου» να τον περιμένει. Ήταν ένα όνειρο για εκείνον και αφού κατάφερε να το κάνει αληθινό, κάθε αγώνας για τον ίδιο είναι μια απόλαυση.

Tips

1. Είναι ρεαλιστής και του αρέσει να βάζει μικρούς και εφικτούς στόχους.

2. Του αρέσει να κάνει skateboard στους δρόμους της Μαδρίτης

3. Έχει μια αδερφή, την οποία οι γονείς του έφεραν στον κόσμο στις αρχές του 2018. Η παρουσία της μικρής τον βοήθησε να γίνει πιο υπεύθυνος

4. Πριν ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, Πελέ και Ρονάλντο του έδωσαν συμβουλές και ευχές

5. Στο Οσάσκο, όπου μεγάλωσε, η μητέρα του είχε κρεμάσει στην εξώπορτα ένα πίνακα με εντολές, τις οποίες αν δεν ακολουθούσε, θύμωνε. Ζητούσε από το γιο της να μη βρίζει και φέρεται σε όλους καλά.

6. Το παρατσούκλι του είναι Νεϊμαρζίνιο, λόγω της σύγκρισης με τον Βραζιλιάνο άσο

7. Είναι ο νεότερος παίκτης που σημείωσε χατ τρικ σε αγώνα Champions League

8. Διαθέτει λογαριασμό σε facebook, Instagram και twitter και είναι ιδιαίτερα ενεργός

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.