Ρονάλντο: Οι χαμένες προσδοκίες, το «επεισόδιο» και η διέξοδος της Παρί

Χρύσανθος Δοβλέτογλου20 Ιανουαρίου 2022

Τα ρεκόρ του απλησίαστα. Φαντάζει ακατόρθωτο να τα ξεπεράσει κάποιος στο μέλλον, αλλά στα τελευταία χρόνια της καριέρας του η πορεία που πραγματοποιεί με την ομάδα του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το καλοκαίρι, είναι αποκαρδιωτική. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκρυψε, μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες την έντονη απογοήτευσή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sports, τονίζοντας ότι δεν επέστρεψε για να είναι έβδομος!

«Δεν δέχομαι ότι η νοοτροπία μας είναι μικρότερη από το να βρισκόμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι για να δημιουργήσεις καλά πράγματα, κάποιες φορές θα πρέπει να καταστρέψεις μερικά. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να είναι στο επίπεδο που θέλουν οι οπαδοί της και το αξίζουν.

Είμαστε ικανοί να αλλάξουμε τα πράγματα. Ξέρω τον τρόπο, αλλά δεν πρόκειται να το αναφέρω, γιατί δεν είναι ηθικό να το κάνω. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ολοι μας. Η Γιουνάιτεντ ανήκει ψηλά, οπότε πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν θέλω να είμαι στην έκτη, στην έβδομη ή στην πέμπτη θέση. Είμαι εδώ για να κερδίζω.

Πιστεύω ότι μπορούμε αλλά δεν είμαστε ακόμα στο καλύτερο μας επίπεδο. Έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε και αν αλλάξουμε νοοτροπία, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα», είχε υπογραμμίσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Σφοδρή κριτική από τα ΜΜΕ και πρώην ποδοσφαιριστές

Το ποτήρι φαίνεται να έχει αρχίσει να ξεχειλίζει. Χαρακτηριστικό είναι το «επεισόδιο» μετά τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπρέντφορντ. Ο Ρονάλντο ήταν κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος όταν ο Ραλφ Ράνγκνικ αποφάσισε να τον αντικαταστήσει στο 71ο λεπτό, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από τα βρετανικά ΜΜΕ.


* Ο Ρονάντο λίγο μετά την αλλαγή του στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ

Κατά την αλλαγή του ξεκίνησε να μουρμουρίζει και δεν σταμάτησε μέχρι που ο Ράνγκνικ του μίλησε αργότερα. «Είπα, άκου, Κριστιάνο, είσαι 36 ετών και σε εξαιρετική φόρμα, αλλά όταν γίνεις πρώτος προπονητής, τότε θα το δεις μέσα από τα γυαλιά ενός προπονητή», είπε ο Γερμανός τεχνικός μετά το ματς. «Η δουλειά μου είναι να παίρνω τις αποφάσεις προς το συμφέρον της ομάδας και του συλλόγου και ελπίζω να το δει και εκείνος με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε.

Ο πρώην διεθνής Ιρλανδός, Άντι Τάουνσεντ, υπερασπίστηκε την απόφαση του Ράνγκνικ και εξέφρασε την έκπληξή του για την αντίδραση του Ρονάλντο. «Είμαι έκπληκτος με τον Ρονάλντο» είπε, συγκεκριμένα, στο talkSPORT, ενώ στο BBC έκαναν λόγο για «γελοιότητες» του Πορτογάλου.

Ψάχνει την χαμένη του αίγλη - Μοναδική διέξοδος η Παρί;

Με 14 γκολ, έως τώρα τη φετινή σεζόν, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα έχει βοηθήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά, σίγουρα, μόνος του δεν μπορεί να τραβήξει ένα τόσο μεγάλο «καράβι». Γι' αυτό και, ήδη, έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι ψάχνει νέα πρόκληση στην καριέρα του που θα έχει άξιους συμπαραστάτες για να επανέλθει στην κορυφή.


* Θα γίνει συμπαίκτης με τον Μέσι;

Στο eurosport τονίζεται, χαρακτηριστικά, ότι «ίσως η νέα ομάδα του Μέσι του προσφέρει τη μόνη πιθανή διέξοδο». Ο Ρονάλντο είπε ότι θέλει να παίξει μέχρι τα σαράντα του όσο διατηρείται το πνεύμα του και πως δεν χρειάζεται να σκεφτεί ακόμα το MLS ή τη Μέση Ανατολή, παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα κέρδιζε. Το πρωταρχικό για τον ίδιο είναι τα γκολ, τα τρόπαια και η δόξα.

Στόχος του παραμένει ένα ακόμη τρόπαιο Champions League και υπ' αυτό το πρίσμα η Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να του προσφέρει την απαιτούμενη αίγλη, παράλληλα, με τα λεφτά. Τον χρειάζονται, άλλωστε, κι αυτοί. Ο Εμπαπέ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Χάαλαντ πιθανότατα θα γίνει συμπαίκτης του. Οπότε είναι απαραίτητος για την Παρί ένας επιθετικός της κλάσης του Ρονάλντο, με τις εξελίξεις να αναμένεται να «τρέξουν» άμεσα σε ένα από τα πιο καυτά ποδοσφαιρικά θέματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.