Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται πέντε φορές μέσα στην ημέρα

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Ο Κριαστιάνο Ρονάλντο κοιμάται πέντε φορές μέσα στην ημέρα. Ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό.

Είναι γνωστό πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μεγάλος μέρος της επιτυχίας του θεωρεί πως προέρχεται από την καθημερινή του ρουτίνα. 

Ο Ρονάλντο μπορεί να έχει «αφήσει» την Ευρώπη για την Σαουδική Αραβία, ωστόσο κάνει εξαιρετική σεζόν, έχοντας πετύχει 42 γκολ σε 43 παιχνίδια της Αλ Νασρ.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ακολουθεί μια αυστηρή διατροφή που του επιτρέπει να μεγιστοποιεί τις επιδόσεις του, ωστόσο δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ξεκούρασή του.

Ο Ρονάλντο ξεκίνησε να δουλεύει με τον sleep coach, Νικ Λιτλχέις όταν αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και έκτοτε δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμα του ύπνου του. 

Πιο συγκεκριμένα, κοιμάται πέντε με έξι φορές την ημέρα για 90 λεπτά σε εμβρυική στάση.

Όπως είπε, ο ύπνος διέπεται από καρδιακούς ρυθμούς, που αφορούν την ανατολή, το μεσημέρι και το ηλιοβασίλεμα, καθώς και το μπλε φως, το μειωμένο φως και το σκοτάδι. Αυτοί οι ρυθμοί είναι φυσικές, ψυχικές και συμπεριφορικές αλλαγές που ακολουθούν έναν 24ωρο κύκλο και ανταποκρίνονται στο φως και στο σκοτάδι. 

 «Η ορμόνη μελατονίνη λέει στον εγκέφαλο να καταστέλλει τις σωματικές λειτουργίες και η ορμόνη σεροτονίνη τού λέει να καταργεί τις σωματικές λειτουργίες. Όλη η σχέση με τον άνθρωπο και τις σωματικές λειτουργίες και την κυλιόμενη διαδικασία του ήλιου γύρω από τον πλανήτη μας, και ο συγχρονισμός με αυτό, είναι κάτι που αλλάζει τα πάντα», ανέφερε ο Νικ Λιτλχέις.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.