Ρώμη: Θύματα κλοπής έπεσαν Έλληνες μαθητές!

Metrosport Team29 Φεβρουαρίου 2024

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η σχολική εκδρομή μαθητών του 2ου Λυκείου Ηρακλείου στη Ρώμη, καθώς διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τις τσάντες των παιδιών μαζί με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες!

Ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας στο neakriti.gr περιέγραψε πως η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, την ώρα που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της ιταλικής πρωτεύουσας για φαγητό.

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», είπε στo neakriti.gr το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπαχή.

«Είναι άλλωστε πολύ κακές οι εποχές αυτές και οι οικογένειες των παιδιών αυτών τα έστειλαν στην εκδρομή με ένα σωρό στερήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας μετά από το πολύ δυσάρεστο περιστατικό», τόνισε.

«Μια τραυματική εμπειρία»

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε το περιστατικό και ο Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι το έμαθαν από τα παιδιά τους. «Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. 

Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.