Ρωμανίδης: «Δεν περίμενε κανείς να πάρουμε το Ευρωπαϊκό του 87»

Metrosport Team14 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος και μέλος της «χρυσής» Εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987, Μιχάλης Ρωμανίδης. Μίλησε με αφορμή τα 35 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ από τη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Για εμάς είναι μεγάλη αγάπη και θα παραμείνει χαραγμένο στο μυαλό μας το 1987. Όταν ο στόχος επετεύχθη και πήραμε το Ευρωμπάσκετ, έδωσε στον λαό της χώρας μας ένα κίνητρο πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Κάθε παιχνίδι ήταν ξεχωριστό, όταν ξεκίνησε το Ευρωμπάσκετ ο στόχος ήταν να μπούμε στην οκτάδα. Μετά μας άνοιξε η όρεξη. Είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Δεν υπήρχε μυστικό στην ομάδα, υπήρχε ένας κορμός που έπαιξε στο Παγκόσμιο του 1986. Οι βολές του Ανδρίτσου ήταν καθοριστικές» τόνισε αρχικά.

Για τον Γκάλη: «Με τον Γκάλη ήμουν στο ίδιο δωμάτιο και στην Εθνική και στον Αρη. Ηταν εκπληκτικός σε εκείνο το τουρνουά, ήταν φοβερός. Εμείς ξέραμε ποιος ήταν και τι μπορούσε να κάνει».

Για τις δύσκολες ομάδες που αντιμετώπισαν: «Ήταν πιο δύσκολα όταν παίζαμε εμείς γιατί παίζαμε με τη Σοβιετική Ενωση, την Γιουγκοσλαβία. Αισθάνεσαι πιο όμορφα όταν έχεις κερδίσει τέτοιες ομάδες, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη».

Για την τωρινή Εθνική ομάδα: «Ηρθε η ώρα η Εθνική ομάδα να ξαναφτάσει ψηλά. Υπάρχει ένας προπονητής με εμπειρία πλέον που μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο θα παίξουν όπως φαίνεται και έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να φτιάξουν ένα καλό σύνολο. Ο Γιάννης ξέρει πλέον πως θα τον αντιμετωπίσουν και νομίζω πως θα είναι έτοιμος για να την βοηθήσει να φτάσει σε μια επιτυχία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.