Ρόφημα Αμυγδάλου - 5 λόγοι να το εντάξεις στη διατροφή σου

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2020

Η κατανάλωση μη γαλακτοκομικών ροφημάτων που προέρχονται από καρπούς, όπως είναι τα αμύγδαλα, γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δημοφιλής. Το ρόφημα αμυγδάλου έχει μια ευχάριστη δροσερή και κρεμώδη γεύση και το προτιμούν κυρίως όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στην καζεΐνη αλλά και οι αυστηρά χορτοφάγοι (vegan).

Πλέον, αποτελεί και υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε παιδιά με αλλεργία ή δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Το ρόφημα αμυγδάλου παρασκευάζεται αναμειγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και για πιο γλυκό αποτέλεσμα προστίθεται κάποια γλυκαντική ύλη προαιρετικά, όπως είναι το μέλι ή η ζάχαρη.

Σε τι μας ωφελεί όμως το ρόφημα αμυγδάλου;

1.Είναι θρεπτικό

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), το ρόφημα αμυγδάλου παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και τις βιταμίνες Β12, Α, Ε και D.

Ροφήματα του εμπορίου που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, ασβέστιο και πρωτεΐνη πλησιάζουν την σύσταση του αγελαδινού και του κατσικίσιου με εξαίρεση την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που είναι χαμηλή. Η περιεκτικότητα δε του ροφήματος χωρίς ζάχαρη σε υδατάνθρακες είναι αισθητά χαμηλότερη από το γάλα ζωικής προελεύσεως.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η σύσταση του ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ «αμύγδαλο» με ή χωρίς ζάχαρη, συγκριτικά με το κατσικίσιο και το γάλα αγελάδας.

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Χωρίς Ζάχαρη

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Με Ζάχαρη

Αγελαδινό
Γάλα
Κατσικίσιο Γάλα
Διατροφική Δήλωση ανά 100ml
Ενέργεια 
kcal
26606169
Λιπαρά
g
1,42,63,34,1
-κορεσμένα
g
0,10,21,92,7
Υδατάνθρακες
g
xtagstartz0,5
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.