Ροδρίγκο Σοάρες: «Με τον Λουτσέσκου, απολαμβάνουμε το παιχνίδι!»

Γιώργος Ζαΐρης05 Οκτωβρίου 2021

Το στοίχημα ενός προπονητή είναι να έχει χαρούμενους και τους παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτούς που περιμένουν την ευκαιρία να αγωνιστούν δουλεύοντας στις προπονήσεις. Στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως αυτό το έχει πετύχει. Μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον ΟΦΗ ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως «όλοι οι παίκτες που έχω στην ομάδα θέλουν να παίζουν». Αυτή η δίψα για να συμμετέχουν στην πορεία πρωταθλητισμού είναι μια από τις σημαντικές επιτυχίες του Λουτσέσκου. 

Ο Ροδρίγκο Σοάρες μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μ» έξω από τα αποδυτήρια του «Θ. Βαρδινογιάννης» αποθεώνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και έχει τη σημασία του ποιος παίκτης το κάνει. Ο Βραζιλιάνος κατέγραψε μόλις τη δεύτερη συμμετοχή του στο φετινό Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο. Είχε αγωνιστεί για 38’ και στο νικηφόρο ματς της Τρίπολης. Είχαν προηγηθεί τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Conference, με Μποέμιανς και Ριέκα. Και στη συνέχεια είδε τον εαυτό του εκτός λίστας για τη φάση των ομίλων. Θα είχε κάθε δικαίωμα να αισθάνεται... χαλασμένος, στεναχωρημένος. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο μίλησε στην «Μ» όταν τον ρωτήσαμε για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, δείχνει πως θέλει να είναι ένας πιστός στρατιώτης του προπονητή του: «Είναι ένας νέος προπονητής για μένα και μου αρέσει πάρα πολύ. Εχει φέρει νέες ιδέες στην ομάδα και το ζητούμενο κυρίως για εμάς που συνεργαζόμαστε πρώτη φορά μαζί του, είναι να ανταποκριθούμε σε όλα όσα μας ζητά μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι η δική μου προτεραιότητα τώρα. Μου αρέσει ο τρόπος που ζητά να παίζουμε και μπορώ να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα πως απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του και να τον έχω προπονητή. Και η δουλειά του προπονητή νομίζω ότι ήδη βγαίνει και στο γήπεδο».

«Μας μετέδωσε την πίστη του για τον τίτλο»

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και φυσικά θέλει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Ο Σοάρες θυμάται την πρώτη προπόνηση το καλοκαίρι με τον Λουτσέσκου και τι τους είχε πει: «Από την πρώτη προπόνηση στην αρχή της προετοιμασίας ο προπονητής μας τόνισε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα. Φρόντισε από την πρώτη μέρα να μας κάνει να το πιστέψουμε, μας μετέδωσε την πίστη του για τον τίτλο και φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε σε αυτό. Με όλο το σεβασμό στις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και είναι καλές, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Αυτό φυσικά πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε ματς και να παίρνουμε τις νίκες. Αλλά χρειάζεται να προοδεύουμε και σε κάθε προπόνηση για να έρχονται οι νίκες στα επίσημα παιχνίδια».



«Μπορώ να παίξω καλύτερα»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Αουγκούστο, είχε καλό ρυθμό και κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του στο ματς με τον ΟΦΗ: «Είναι δύσκολο όταν καλείσαι να αγωνιστείς μετά από ένα διάστημα που δεν είχες παιχνίδια στα πόδια σου. Γιατί μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια βελτιώνεσαι και βοηθάς και την ομάδα. Αλλά όπως και να έχει, είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου στο ματς. Ομως γνωρίζω τις δυνατότητες μου, ξέρω ότι μπορώ να παίξω ακόμη καλύτερα. Κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει μέσα από τις προπονήσεις είναι να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση και να μπορώ να παίζω στο ίδιο τέμπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά είμαι χαρούμενος που έπαιξα και περισσότερο γιατί η ομάδα κέρδισε και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».



«Θα είναι χρήσιμη η διακοπή»

Το Πρωτάθλημα αρχίζει διακόπτεται λόγω των εθνικών ομάδων. Μια χρήσιμη διακοπή όπως σημειώνει ο Ροδρίγκο: «Στο τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε πολλούς και συνεχόμενους αγώνες. Νομίζω ότι αυτή η διακοπή στο Πρωτάθλημα θα είναι ευεργετική για εμάς. Υπάρχουν παίκτες που θα επιστρέψουν από τον τραυματισμό και θα έχουν την ευκαιρία αυτό το διάστημα να δουλέψουν ενώ άλλα παιδιά που έπαιζαν συνεχόμενα θα πάρουν ανάσες. Φυσικά θα απουσιάσουν οι διεθνείς αλλά είναι κάτι που η ομάδα δεν μπορεί να το αποφύγει και πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό. Θεωρώ πως οι 12 βαθμοί που μαζέψαμε από τους 15 που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει είναι μια καλή συγκομιδή τώρα στην αρχή του Πρωταθλήματος. Αλλά το ζητούμενο είναι η διάρκεια και παράλληλα η αγωνιστική μας βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Μόνο έτσι θα συνεχίζουμε να παίρνουμε νίκες και να προσθέτουμε βαθμούς στη μάχη που δίνουμε για τον τίτλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.