Ριζούλης: «Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, περιμένω και άλλους να βοηθήσουν»

Metrosport Team22 Ιουλίου 2022

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά του Ηρακλή στο μπάσκετ μετά τη διάλυση της Λάρισας, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Θοδωρής Ριζούλης. 

«Ήταν κάτι γρήγορο, δεν έγινε κάποια προεργασία από πριν κι ήταν ξαφνικό για όλους», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο για τον Ηρακλή για να προσθέσει για το έγινε και διαλύθηκε η Λάρισα: 

«Μέχρι πριν 10-15 μέρες προσπαθούσαμε να σώσουμε τη Λάρισα μαζεύοντας χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις και υπόλοιπα σε παίκτες ώστε να πάρουμε την  άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα. Δεν υπήρχε και η βοήθεια που περιμέναμε από την τοπική κοινωνία και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ο κόσμος τον τελευταίο καιρό είχε ζεσταθεί και ερχόταν μαζικά στο γήπεδο και του χρόνου θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Φτάσαμε την ομάδα μέχρι την τετράδα. Είναι δύσκολα τα πράγματα στην Basket League. 

Χρειάζεσαι 800.000 ευρώ για να μπορέσεις να κρατήσεις μία ομάδα στην κατηγορία. Μόνο με έσοδα από τα εισιτήρια δεν μπορείς. Εγώ σαν Ριζούλης μόνος μου δεν μπορούσα να τρέξω τη Λάρισα. Όσον αφορά τον Ηρακλή είδα ένα ενδιαφέρον έντονο από τους ανθρώπους του συλλόγου για να τρέξουν την ομάδα, μου υποσχέθηκαν πως δεν θα είμαι μόνος στην προσπάθεια αυτή. Αν με αφήσουν μόνο, ο Ηρακλής θα έχει την κατάληξη της Λάρισας. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και τον Λευτέρη Κακιούση που ήταν ο συνδετικός κρίκος για να ασχοληθώ με τα κοινά του Ηρακλή. 

Οι άνθρωποι του Ηρακλή έχουν κάνει μια προεργασία κι αυτοί θα ψάξουν και θα επιλέξουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα σταθούν στο πλευρό μου για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Η ΕΟΚ πιέζει την Basket League να διεξαχθεί φέτος το Πρωτάθλημα με 14 ομάδες κι όχι 12 για να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η Α2. Μέσω wild card ο Ηρακλής μπορεί να παίξει στην Α1. Ακόμα όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ανάλογα με την κατηγορία που είσαι ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Άλλα έσοδα και έξοδα έχεις στην Α1 και άλλα στην Α2. Περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και από τη συνέλευση της ΕΟΚ τι θα προκύψει για να δούμε τι πλάνο θα κάνουμε για τον Ηρακλή.»

Υπογράμμισε ότι: «Πέντε χρόνια που ανέβαινα εδώ έβλεπα πολύ κόσμο στο γήπεδο. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ περιμένω να έρθουν άτομα να βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει, αλλά περιμένω μέρα με τη μέρα. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο του Ηρακλή μέχρι στιγμής είναι θετικά. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή γιατί από τη μία μέρα στην άλλη δεν στήνονται οι ομάδες. Μόνο ο κόσμος δεν φτάνει για να πεις ότι είσαι μεγάλη ομάδα. Θέλει να έχεις καλούς συνεργάτες διοικητικά για να πας καλά σε έναν σύλλογο. Προπονητές και παίκτες αλλάζουν, αλλά το κλειδί είναι η διοίκηση. Η αγάπη μας για το μπάσκετ και για τις δόξες που μας έχει χαρίσει το άθλημα μας κάνει να προσφέρουμε και να ασχολούμαστε αυτά τα χρόνια με το μπάσκετ. Το όραμα το δικό μου είναι να έχεις μία ομάδα με σωστή διοίκηση και κόσμο, να βγάζεις παιδιά από την ακαδημία και να βλέπεις στις κερκίδες μικρά παιδιά, αυτά είναι περισσότερα για μένα από ένα Πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.