Ρίγη συγκίνησης: Επέστρεψε στην Ιταλία η όμηρος Σίλβια Ρομάνο

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Φορώντας μια χειρουργική μάσκα, γάντια μίας χρήσης και ειδικά παπούτσια για την προστασία από τον κορωνοϊό, η νεαρή Ιταλίδα, Σίλβια Ρομάνο, επέστρεψε στην πατρίδα της την Κυριακή (10/5) μετά από 18 μήνες ως όμηρος στην ανατολική Αφρική. Με την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Ρώμης κατέβασε τη μάσκα της για λίγο για να χαμογελάσει. Αγκάλιασε τη μητέρα της και τα άλλα μέλη της οικογένειας της και χαιρέτησε με τους... αγκώνες τον υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η 24χρονη, Σίλβια Ρομάνο, εργαζόταν ως εθελόντρια σε μια ιταλική ανθρωπιστική ομάδα όταν απήχθη το Νοέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια επίθεσης από ένοπλους στην Κένυα. Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ευχαρίστησε τους Ιταλούς πράκτορες πληροφοριών που εργάστηκαν για την απελευθέρωσή της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Σομαλία.

Η Ρομάνο μεταφέρθηκε στην ιταλική πρεσβεία στο Μογκαντίσου μετά την απελευθέρωσή της. Οι εισαγγελείς, πλέον, ερευνούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο εξωτερικό εναντίον Ιταλών πολιτών και αναμένεται να την ρωτήσουν για την απαγωγή. Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι απαγωγείς την παρέδωσαν τελικά στα χέρια ατόμων που συνδέονται με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές της Σομαλίας.

Φίλοι και γνωστοί στη γειτονιά του Μιλάνου όπου ζει η οικογένεια της Ρομάνο χειροκρότησαν από παράθυρα, μπαλκόνια και στους δρόμους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.