Ριέκα: Οι τρεις ακριβοί στόπερ στη... φτηνή άμυνα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ

Metrosport Team13 Αυγούστου 2021

Η Ριέκα θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa Conference League, μετά από τη νίκη της με 4-1 επί της Χιμπέρνιαν στην Κροατία, στη ρεβάνς του 1-1 της Σκωτίας.

Οι Κροάτες την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τερμάτισαν στην τρίτη θέση πίσω από Ντιναμο και Όσιγιεκ αλλά φέτος, η εκκίνηση τους είναι ιδιαίτερα καλή και μάλιστα, στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ντιναμό απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας (3-3) εκτός έδρας. 

Στην Ευρώπη, ο πρώτος της αντίπαλος ήταν η Γκζίρα Γιουνάιτεντ από τη Μάλτα, την οποία και πέρασε με δύο νίκες και μηδέν παθητικό. Η Χιμπέρνιαν ήταν το επόμενο εμπόδιο και παρότι η ισοπαλία στη Σκωτία άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς φρόντισε να κόψει κάθε ελπίδα στον αντίπαλο της στην Κροατία κερδίζοντας με 4-1. 

Τέσσερα παιχνίδια και μόλις δύο γκολ παθητικό για τη Ριέκα. Ο κροατικός σύλλογος διαθέτει 12 αμυντικούς, εκ των οποίων οι επτά αγωνίζονται στο κέντρο άμυνας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειονότητα των παικτών κατά μέσο όρο αξίζουν 300.000 ευρώ. Ο μεγαλύτερος, Μιχαήλ Μερκούλοφ, αγγίζει τα 900.000 και ο μικρότερος, Ρόκο Τζούρισιτς, τις 50.000. 

Ωστόσο, κοιτώντας κανείς το δυναμικό του συλλόγου παρατηρεί ότι υπάρχει τρεις στόπερ με αξία πάνω από το εκατομμύριο. Ο Ντάρκο Βελκόφσκι είναι ο πιο ακριβός της αμυντικός καθώς η αξία του στο transfermarkt αποτιμάται στα δύο εκατομμύρια. 

Ο 26χρονος αμυντικός γεννήθηκε στα Σκόπια και γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ, μετακόμισε στη Ραμποτνίτσκι και έκανε το «μπαμ» στη Βαρντάρ. Το καλοκαίρι του 2018 η ομάδα των Σκοπίων τον άφησε ελεύθερο και η Ριέκα φρόντισε να τον εντάξει στο ρόστερ της. Συνολικά μετρά 47 παιχνίδια, ένα γκολ και μια ασίστ. Την περασμένη σεζόν αγωνίσθηκε μόλις 1116 λεπτά και σημείωσε ένα τέρμα. Φέτος, έπαιξε κόντρα σε Ντιναμό και Ίστρα και έμεινε στον πάγκο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Χρβόγε Σμόλτσιτς. Διανύει το 20ο έτος της ηλικίας του και η αξία του αγγίζει το 1.200.000. Θεωρείται ένα από τα ταλέντα του κροατικού πρωταθλήματος. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Gospic 91 και έπειτα μετακόμισε σε εκείνες της Ριέκα. Είναι αδερφός του Ιβάν Σμόλτσιτς. Μπορεί να αγωνισθεί και στις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο. Πέρυσι μέτρησε 24 συμμετοχές ενώ τη φετινή σεζόν άρχισε δυναμικά καθώς ήδη μετρά πέντε παιχνίδια. Δύο καθαρά 90λεπτα στο πρωτάθλημα και τρία στην Ευρώπη κόντρα σε Χιμπέρνιαν (2) και Γκζίρα (1). 

Ο τελευταίος είναι ο Νίνο Γκάλοβιτς. Είναι ο μεγαλύτερος και από τους τρεις καθώς περπατά στο 29ο έτος της ηλικίας του και έχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του προπονητή. Αποτιμάται στο 1.1000.000. Μπορεί να αγωνισθεί και στις θέσεις δύο στο κέντρο της άμυνας. Βοηθά στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι. Πέρυσι κατέγραψε 38 συμμετοχές και βρήκε δίχτυα πέντε φορές ενώ φέτος έχει αγωνισθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Κροατών. 

Και οι τρεις τους είναι παίκτες που χαίρουν της εμπιστοσύνης του προπονητή και μπορούν να του λύσουν τα χέρια. Μπορεί να αγωνιστούν ως κεντρικοί αμυντικοί, ως μπακ και ο Βελκόφσκι και ως αμυντικός μέσος. Δεν περιορίζονται μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα αλλά όταν οι προϋποθέσεις ευνοούν, δε διστάζουν να κατέβουν στην επίθεση και να βοηθήσουν είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.