Ρεκόρ τετραετίας ο Σάσα και πρωτιά για τον Άρη

Γιώργος Πετρίδης24 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Άρη των πρώτων τριών αγωνιστικών που αναδεικνύονται και από τη στατιστική, είναι τα πολλά κλεψίματα. Με την πίεση από ψηλά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι που έχει διπλή αξία αφού αφενός σταματάει την ανάπτυξη του παιχνιδιού του αντιπάλου κι αφετέρου δημιουργεί τις βάσεις για το δικό του «χτίσιμο».

Μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Άρης είναι πρώτος και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο ΟΦΗ στην κατηγορία των κλεψιμάτων. Έχει 90 έναντι 81 των Κρητικών ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα 77 από τα 90 κλεψίματα του, τα έκανε στα δύο εντός έδρας ματς με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, έχοντας 34 και 47 αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι στη Νίκαια έμεινε χαμηλά, μόλις στα 13.

Μέσα από την εντυπωσιακή επίδοση των 47 κλεψιμάτων στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισε ο Λούκας Σάσα. Ο μέσος του Άρη έκλεψε 11 φορές την μπάλα, επίδοση που αποτελεί ισοφάρισε του ρεκόρ τετραετίας του Άρη αφού τόσα έκανε πέρυσι ο Χαβιέ Ματίγια στην εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, στην κανονική περίοδο. Παράλληλα ο Σάσα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 10 κλεψιμάτων που έκανε στο εντός έδρας 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, στο ματς της σεζόν 2019-20.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.