Ρεκόρ και «ρεκόρ» της Superleague

Γιώργος Πετρίδης21 Οκτωβρίου 2020

Μία σειρά από αξιοσημείωτες επιδόσεις, με θετική ή αρνητική χροιά άφησε η 5η αγωνιστική της Superleague. Κάποιες από αυτές όπως εκείνη των γεμισμάτων του Τάσου Χατζηγιοβάνη με τα γεμίσματα ή ακόμη και τις σωστές πάσες του Φράνκο Φεράρι είναι πιθανό να μην καταρριφθούν στην εξέλιξη της σεζόν.

Το metrosport.gr συγκέντρωσε τις επιδόσεις που ξεχώρισαν τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο από την 5η «στροφή» του Πρωταθλήματος.

Καταρχήν σε ατομικό επίπεδο...

*Μία εντυπωσιακή επίδοση καταγράφηκε στα ματς της 5ης αγωνιστικής της Superleague από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε 6/6 γεμίσματα στο ματς με τον ΟΦΗ που είναι με διαφορά η καλύτερη επίδοση της σεζόν αφού 3/3 είχε ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή και στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Χατζηστραβός στη 2η, ο Ζίβκοβιτς και ο Λιβάγια στην 3η. Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαία επίδοση της περσινής κανονικής περιόδου, ήταν τα 4/4 γεμίσματα του Χιλάλ Σουντανί στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 14η αγωνιστική.

*Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα μέτρησε 24 λεπτά παρουσίας στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, όμως πρόλαβε να φτιάξει δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Οι δύο ασίστ αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης αφού από δύο ασίστ είχαν ο Στέφαν Σβαμπ στο 3-0 του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ και ο Νίκος Μαρτίνες στο 2-1 του Βόλου στη Λαμία.

*Ο Φακούντο Μπερτόλιο τελείωσε έξι επιθετικές προσπάθειες του Άρη στο ματς με τον Απόλλωνα και ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση. Έξι τελικές είχε και ο Τζερόνιμο Μπαράλες στο ματς του Αστέρα στο Αγρίνιο. Ο μέσος του Άρη ισοφάρισε και το ρεκόρ περισσότερων σουτ εκτός περιοχής, κάνοντας τρία. Τόσα είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού στην 1η, ο Πασχάλης Στάικος του ΟΦΗ στην 3η και ο Σάντι Κριζμάν στην 4η αγωνιστική.

*22 από τις 58 σωστές πάσες του Βόλου στο ματς με τον ΠΑΣ, έφυγαν από τα πόδια του Φράνκο Φεράρι που «έγραψε» νέο ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 που είχαν Σεμέδο, Εμβιλά του Ολυμπιακού στην 3η και ο Νέιρα του ΟΦΗ στην 4η αγωνιστική.


Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα του επί του Ατρομήτου μέσα από συνεργασίες. Οι τέσσερις ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός παραμένει χωρίς ασίστ!

*Η ΑΕΚ «έγραψε» αρνητικό ρεκόρ περιόδου μένοντας στις δύο τελικές προσπάθειες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τρεις είχε ο Απόλλων Σμύρνης το Σάββατο κόντρα στον Άρη ενώ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, η μικρότερη επίδοση ήταν εκείνη των τεσσάρων που είχαν ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ολυμπιακό και η ΑΕΛ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην 3η αγωνιστική.

*Οι δύο αντίθετες όψεις του νομίσματος των τελικών προσπαθειών παρουσιάστηκαν στη Λάρισα και στη Λαμία. Στο «Αλκαζάρ» ΑΕΛ και Αστέρας είχαν συνολικά 27 τελικές (13 και 14) ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση των περισσότερων τελικών προσπαθειών ενός αγώνα, αφού τόσες είχαν ΑΕΚ και Λαμία στο ματς της 3ης αγωνιστικής (18 και 9). Από την άλλη πλευρά, Λαμία και Παναιτωλικός είχαν συνολικά μόνο 12 τελικές (9 και 3) ισοφαρίζοντας τη μικρότερη φετινή επίδοση αφού στον ίδιο αριθμό είχαν φτάσει στα μεταξύ τους ματς, Ατρόμητος και Βόλος στην 1η, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός στην 3η αγωνιστική.

*Για δεύτερη φορά φέτος υπήρξε ομάδα που έμεινε χωρίς προσπάθεια μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Αυτό μάλιστα έγινε στο ίδιο γήπεδο, εκείνο της Λαμίας. Μετά τον ΟΦΗ στη 2η αγωνιστική, χωρίς τελική μέσα από το «κουτί» έμεινε και ο Παναιτωλικός.

*Τέσσερις ομάδες κατέγραψαν στο προηγούμενο τριήμερο μόλις μία απόκρουση στη στατιστική τους (Άρης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Λαμία) ενώ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές αυτό έγινε μόνο μία φορά, από τον Άρη στο ματς με τη Λαμία.

*Ο Ατρόμητος περιορίστηκε στα οχτώ μόλις φάουλ στο ματς του «Γ.Καραϊσκάκη», ισοφαρίζοντας τη μικρότερη φετινή επίδοση αφού οχτώ είχε και η ΑΕΛ στο ματς με τον Απόλλωνα στην προηγούμενη αγωνιστική.

*Έξι φορές υποδείχτηκαν σε θέση οφσάιντ οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΟΦΗ και αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση των πέντε αγωνιστικών, αφού πέντε είχαν μετρήσει οι παίκτες της Λαμίας επίσης απέναντι στον ΟΦΗ.

*Ο Άρης έμεινε χωρίς κερδισμένο κόρνερ στο ματς με τον Απόλλωνα, κάτι που έγινε στις προηγούμενες αγωνιστικές δύο φορές για τη Λαμία και μία την ΑΕΚ.

*Ο ΠΑΟΚ «έχτισε» το παιχνίδι του κόντρα στην ΑΕΚ από τις πτέρυγες. Έτσι έφτασε στα 16 εύστοχα και στα 48 συνολικά γεμίσματα ισοφαρίζοντας τις μεγαλύτερες επιδόσεις της φετινής Superleague αφού ακριβώς την ίδια (16/48) είχε μία εβδομάδα νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.