Ρέιντζερς: Η εμφατική επιστροφή της μετά την 10ετή ξηρασία

Χρύσανθος Δοβλέτογλου25 Ιανουαρίου 2022

Η 10ετή ξηρασία τίτλων της Ρέιντζερς τερματίστηκε την περασμένη σεζόν με το ρεκόρ του 55ου εγχώριου πρωταθλήματος, με μπροστάρη στην άκρη του πάγκου τον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Ήταν σημαντική στιγμή και για τον ίδιο, καθώς το τελευταίο τρόπαιο που είχε κατακτήσει ως παίκτης ήταν στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας την σεζόν 2011-12 με τη Λίβερπουλ.



«Δεν είχα κερδίσει τίτλο για πολύ καιρό», είχε τονίσει στο ESPN, συμπληρώνοντας: «Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου αγωνιζόμουν στο τέλος της σεζόν για να κερδίσω τρόπαια, αλλά δεν είχα καταφέρει ποτέ να φτάσω στην κατάκτηση της Premier League ως παίκτης, μετά πήγα στο LA (Γκάλαξι) και ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου προπονητικά βήματα στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ, οπότε είχε περάσει πολύς χρόνος χωρίς έναν τίτλο...»

Το επίτευγμα του Τζέραρντ με τη Ρέιντζερς την περασμένη σεζόν ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ ήταν η... γραμμή κάτω από την πιο ταραχώδη δεκαετία στην ιστορία του συλλόγου, που είχε αρχίσει όταν υποβιβάστηκε στην τέταρτη και τελευταία κατηγορία του ποδοσφαίρου της Σκωτίας το 2012 ως τιμωρία για την οικονομική κακοδιαχείριση από προηγούμενους ιδιοκτήτες. Η Σέλτικ, βρήκε, έτσι την ευκαιρία να πανηγυρίσει 10 σερί τίτλους, αλλά, πλέον, η Ρέιντζερς επέστρεψε για τα καλά.

Η πίεση στον Τζέραρντ και τους παίκτες του έφερε αποτέλεσμα, αφού η Ρέιντζερς στέφθηκε πέρσι πρωταθλήτρια χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα στο πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 102 βαθμούς, 25 περισσότερους από τη δεύτερη Σέλτικ κι, έτσι, εξασφάλισε ότι επανήλθε η ισορροπία δυνάμεων στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.

Τα απίθανα ρεκόρ

Η πρώτη κούπα μετά από δέκα χρόνια συνδυάστηκε με μερικά τρομερά ρεκόρ. Η Ρέιντζερς σφράγισε τον τίτλο της από τον Μάρτιο, ενώ το πλέον εντυπωσιακό ήταν ότι δέχθηκε μόλις 13 γκολ σε 38 αγώνες. Με αυτή την επίδοση ξεπέρασε συνολικά το βρετανικό ρεκόρ, που διατηρούσε η Τσέλσι από το 2015 με 15 τέρματα παθητικό.

Έγινε, επίσης, η μόλις τρίτη ομάδα στην ιστορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ως αήττητη, με τους 102 βαθμούς να αποτελούν ρεκόρ συλλόγου. Το αρνητικό, βέβαια, ήταν ότι το τρόπαιο σηκώθηκε στον... ουρανό χωρίς τους οπαδούς να είναι παρόντες μέσα στο Ibrox...

Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με νέο προπονητή

Ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να αποχώρησε, όμως, το τρένο της Ρέιντζερς έχει μπει στις ράγες. Συνεχίζει και φέτος να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας ότι έχει γερές αγωνιστικές βάσεις. Μέσα στον Νοέμβριο η διοίκηση έδωσε τα ηνία στον Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, ο οποίος είχε παίξει στον σύλλογο από το 1998 έως το 2001, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα εγχώριο τρεμπλ!

Ο πρώην αρχηγός της Ολλανδίας, ο οποίος είχε αγωνιστεί, επίσης, σε Φέγενορντ, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, έγινε ο 17ος τεχνικός της Ρέιντζερς. Στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής, είχε οδηγήσει την Φέγενορντ στον τίτλο της Eredivisie το 2017, κέρδισε δύο κύπελλα Ολλανδίας και της έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά την Φέγενορντ ανέλαβε την κινέζικη Γκουανγκζού από την οποία παραιτήθηκε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.