Ρεαλιστικός... προσανατολισμός η στήριξη με ποιοτική ενίσχυση

Δημήτρης Μπούζας11 Νοεμβρίου 2020

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί και να υποστηρίξει τεκμηριωμένα συγχρόνως πως τα πρώτα βήματα του ΠΑΟΚ προς την σωστή κατεύθυνση έγιναν. Μετά την ταραχή που προκλήθηκε με αφορμή την αιφνιδιαστική αλλαγή προπονητή, η καλή ψυχολογία αποκαταστάθηκε και η απαραίτητη ηρεμία εγκαταστάθηκε στην Τούμπα. Κάτι που δίνει την ευκαιρία στον χρόνο της διακοπής του πρωταθλήματος, ο νέος κόουτς να κινηθεί με άνεση και να συνεχίσει αυτό που με τόση επιτυχία άρχισε.

 Ο Πάμπλο ξεπέρασε τα «πρώτα πολύ δύσκολα» αντλώντας έτσι έμπνευση και δύναμη για τα επόμενα που ακολουθούν και τα οποία ασφαλώς και αναμφίβολα έχουν κι αυτά τις δυσκολίες τους. Μερικές από τις οποίες δυστυχώς κληρονόμησε από τον προκάτοχο του. Οπως επί παραδείγματι οι βαθμολογικές απώλειες απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες, τις οποίες καλείται να αναπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην όλη προσπάθεια του εξυπακούεται ότι έχει σημαντικούς συμμάχους, ισχυρότερος των οποίων είναι η καθολική αποδοχή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. 

Δίχως αυτό να σημαίνει, ότι η αντίστοιχη στήριξη του μεγαλομετόχου και ο σεβασμός των παικτών του, κρίνονται ήσσονος σημασίας. Θεωρείται βέβαιο επίσης πως ο συμπαθέστατος «Ινδιάνος» έχει ήδη κατασταλάξει στα συμπεράσματα του και στις διαπιστώσεις που θα αποτελέσουν το πλαίσιο του σχεδιασμού της αναμόρφωσης και της ανασυγκρότησης ενός ρόστερ που υπέστη αδικαιολόγητες ταλαιπωρίες και ασυγχώρητες στρεβλώσεις. Όλα τα αντιποδοσφαιρικά που συνέβησαν τα έζησε από πολύ κοντά ο ίδιος από τη στιγμή που κατοικούσε στο ίδιο «σπίτι» και από τη μισάνοιχτη διπλανή πόρτα, άκουγε, ένιωθε και έκρινε τα πάντα (θετικά και αρνητικά). 

Είναι έτοιμος λοιπόν για να «αντιδράσει» και να προχωρήσει σε ότι έχει αποφασίσει να αποτολμήσει. Το ξεκίνημα του θεωρείται πετυχημένο. Η συνέχεια; Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει όχι μόνον αυτός. Γιατί έχουν αντίστοιχο χρέος να το κάνουν και ο μεγαλομέτοχος και οι έμπιστοι συνεργάτες του. Ο ρεαλιστικός προσανατολισμός σήμερα για τον ΠΑΟΚ απαιτεί εκτός από την ομόθυμη ευχή «να πάει καλά ο Πάμπλο» και έμπρακτη στήριξη. Η οποία στήριξη μονόδρομα οδηγεί σε μια συγκεκριμένη ποιοτική – έστω και περιορισμένη – μεταγραφική ενίσχυση. Απλά πράγματα. Ο Πάμπλο εκτός από τις ικανότητες του και την ψυχή του που θα την δώσει σίγουρα 100%, χρειάζεται και μια ουσιαστική βοήθεια. 

Το ρόστερ να δυναμώσει τόσο, όσο να αντέξει και να ανταπεξέλθει στις από εδώ και πέρα σοβαρές ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις που έχει η ομάδα. Επιστρέφοντας στην ευκαιρία της διακοπής, ο νέος κόουτς έχει το χρόνο να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν και που ο ίδιος έχει διαπιστώσει και αφορούν είτε απουσίες, είτε συμπεριφορές, είτε νοοτροπίες και τακτικές. Πιστεύουμε ότι η επιστροφή του Βιεϊρίνια αποτελεί για αυτόν μια πολύτιμη βοήθεια.

ΥΓ: Στο χθεσινό σχόλιο χαρακτήρισα «ωσεί παρόντα» τον Παπαπέτρου για τον οποίο διατηρώ τις απόψεις μου. Για την προχθεσινή του διαιτησία αναδημοσιεύω το σχόλιο του έμπειρου συναδέλφου Γιώργου Ζαΐρη, αποφεύγοντας να δώσω την ευκαιρία στους υποστηρικτές του Βαρούχα να με χαρακτηρίσουν προκατειλημμένο. Διαβάστε το: «Ο ΠΑΟΚ πήρε χθες τη νίκη γιατί υπήρχε και το VAR. 

Το οποίο εμπόδισε τον Παπαπέτρου να ολοκληρώσει την αποστολή του που δεν ήταν άλλη από το να σταματήσει τον ΠΑΟΚ. Αθλιος και κάκιστος στον πειθαρχικό έλεγχο αφού χάρισε κίτρινες στους αντιπάλους. Με τεράστια ευκολία σφύριζε συνεχώς έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ ενώ ακόμη και στη φάση του γκολ του Απόλλωνα πήρε πάνω του τη φάση και έδειξε κόρνερ, ενώ ο βοηθός είχε αντίθετη άποψη. Ο Σφιντέρσκι και ο Ζίβκοβιτς έφαγαν πολύ ξύλο αλλά ούτε τα μισά φάουλ έδωσε. 

Και ερχόμαστε στη φάση της ανατροπής του Σφιντέρσκι. Μπροστά στα μάτια του έγινε η παράβαση και δεν έδειξε τίποτε. Και χρειάστηκε δευτερόλεπτα αργότερα να έρθει το Var και ο Μανούχος για να φέρουν δικαιοσύνη. Ενα VAR που σωστά ακύρωσε γκολ του Αντρίγια και πάλι σωστά γύρισε τη φάση πίσω στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος παίκτης αφού ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.