Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το παιχνίδι που επικαλείται ο Λαπόρτα για να επαναληφθεί το ντέρμπι!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου22 Απριλίου 2024

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει επανάληψη του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έληξε με ήττα της Μπάρτσα με 3-2.

Ο λόγος; Το γκολ του Γιαμάλ που δεν επικυρώθηκε από τον VAR. Με το σκορ στο 1-1, η μπάλα φαίνεται να περνάει ολόκληρη την γραμμή της εστίας του Λούνιν. «Υπάρχει ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Αν επιβεβαιωθεί ότι το τέρμα έπρεπε να μετρήσει, τότε θα πάμε παρακάτω και δεν αποκλείουμε να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα, όπως συνέβη φέτος σε άλλο ευρωπαϊκό ματς λόγω λάθους του VAR», προειδοποίησε ο Λαπόρτα. 

Ο αγώνας που επικαλείται ο Λαπόρτα είναι της 19ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα το Άντερλεχτ-Γκενκ που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και θα ξαναπαιχτεί στις 11 Μαΐου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο διέταξε την επανάληψη του αγώνα, αναφέροντας ότι το VAR «εφάρμοσε εσφαλμένα τους κανόνες». 

Η επίμαχη φάση ήταν ένα πέναλτι. Στο 23ο λεπτό ο Γίρα Σορ, παίκτης της Γκενκ, σκόραρε μετά από ριμπάουντ, αφού ο Κάσπερ Σμάιχελ απέκρουσε την εκτέλεση του Μπράιαν Χέινεν. Ο διαιτητής αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ όταν εκτίμησε ότι ο Σορ είχε μπει στην περιοχή νωρίτερα από ό,τι επιτρεπόταν, αλλά το ριπλέι αποκάλυψε ότι, τελικά, ήταν παίκτης της Άντερλεχτ που είχε βγει πιο μπροστά. 

Το ματς εκείνη την στιγμή ήταν 0-0 και έληξε με νίκη (2-1) της Άντερλεχτ. Ο Ζοάν Λαπόρτα γνωστοποίησε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καρέ από το γκολ του Γιαμάλ που δεν μέτρησε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ανάλογα με τα συμπεράσματα, θα προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.