Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια: Με ήρωα τον Κουρτουά στο τελευταίο πέναλτι η «βασίλισσα» προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Όπως έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος το Ισπανικό Super Cup διεξήχθη στην Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Σε αυτό συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπέτις και Βαλένθια. Στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς που διεξήχθησαν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Βαλένθια. Μάλιστα οι «μερένχες» έχουν ως στόχο την υπεράσπιση της περσινής τους κατάκτησης.

Το παιχνίδι έφτασε ως και την «ψυχοφθόρο» διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου η αστοχία της Βαλένθια και ο Τιμπό Κουρτουά έστειλαν τους Μαδριλένους στον τελικό, με σκόρ 4-3, μετά την ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις περισσότερες επικίνδυνες στιγμές. Ωστόσο το γκολ για τους τυπικά γηπεδούχους ήρθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρίμ Μπενζεμά στο 38', το οποίο κέρδισε ο ίδιος και μετέτρεψε σε γκολ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.



Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Βαλένθια βρήκε άμεσα «απάντηση» με τον Σάμουελ Λίνο ο οποίος με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1 στο 46'. 'Έπειτα ως και το 90' οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο το νου τους στα μετόπισθεν και δεν δημιούργησαν απειλές και έτσι μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.



Εκεί οι δύο ομάδες ρίσκαραν λίγο παραπάνω άλλα οι τερματοφύλακες τους αποδείχθηκαν πραγματικοί «κέρβεροι» αφού ο Κουρτουά σε 1 και ο Μαμαρντασβίλι σε 2 περιπτώσεις αποσόβησαν το γκολ. Και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι αφού επικράτησαν με 4-3, με τις «νυχτερίδες» να αστοχούν σε δύο πέναλτι, το δεύτερο με τον Κομέρ να το στέλνει άουτ, ενώ στο τελευταίο πέναλτι ο Κουρτουά νίκησε τον Γκαγιά χαρίζοντας την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Εύστοχες εκτελέσεις είχαν, για την Ρεάλ: Μπενζεμά, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο και για την Βαλένθια: Καβάνι, Μοριμπά, Γκιλαμόν. Η δεύτερη αναμέτρηση θα παιχτεί αύριο (12/1 21:00) μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπέτις για το δεύτερο εισιτήριο στον τελικό του Ισπανικού Super Cup.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάσκεθ(Καρβαχάλ 68'), Μιλιτάο (Μεντί 74'), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Καμαβινγκά(Μόντριτς 46'), Κρόος, Βαλβέρδε (Θεμπάγιος 106'), Ροντρίγκο (Ασένσιο 84'), Βινίσιους, Μπενζεμά

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Κορέια, Κομέρτ, Οζκάτσαρ, Γκαγιά, Αλμέιδα (Γκιλαμόν 115'), Μουσά (Φουλκιέ 95'), Λίνο(Πέρεζ 82'), Λάτο (Μοριμπά 95'), Κλάιφερτ (Ντούρο 73'), Καβάνι

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.