Ρεάλ-Παναθηναϊκός 83-68: Άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Για την 22η αγωνιστική της Euroleague ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ σε ένα εξ αρχής δύσκολο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν μόλις σε μια περίοδο και δίκαια γνώρισαν την ήττα με 83-68 από την «βασίλισσα».

Και η εμφάνιση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος το έκανε ακόμα πιο ζόρικο το παιχνίδι, αφού μετά από είκοσι λεπτά βρέθηκε με 18 πόντους πίσω. Η τραγική συγκομιδή των«πρασίνων» στα εύστοχα δίποντα, πιο συγκεκριμένα είχαν μόλις 4/21, ενώ αντίστοιχα οι Μαδριλένοι είχαν 15/21.

Αυτά ήταν που εκτόξευσαν και την διαφορά των δύο ομάδων με το σκορ στο ημίχρονο στο 48-30. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε κάπως στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού η επίθεση του Παναθηναϊκού ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά της.



Στα δίποντα έφτασε το 62.5% με 5/8 και 4/11 τρίποντα σε αντίθεση με την Ρεάλ που είχε πολύ άσχημα ποσοστά με 0/4 τρίποντα και 7/15 δίποντα ποσοστό κοντά στο 47%. Ένα σερί των φιλοξενούμενων στο τέλος της περιόδου έφερε την διαφορά στους 11, 68-57 και ξαναέβαλε στο παιχνίδι το «τριφύλλι». Και η τελευταία περίοδος είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο μέρος και τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει με τραγικά ποσοστά χαρακτηριστικό πως είχε 0/6 τρίποντα. Κάτι που έφερε την λίγο πολύ αναμενόμενη ήττα με σκορ 83-68.



Από ατομική απόδοση ξεχώρισε για την Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιαμπουσελέ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά και ο Μάριο Χεζόνια με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ σημαντική συνεισφορά είχε και ο Μούσα με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό καλή παρουσία είχε ο Λι με 17 πόντους και 3 ασίστ, ενώ αξιοπρεπή παρουσία είχαν ο Γκριγκόνις (12π, 4 ρ, 2 ασίστ) και ο Μπέικον (11π, 5 ρ, 3 ασίστ).

Πλέον αυτή η νίκη έστειλε την Ρεάλ Μαδρίτης στην ισοβαθμία, στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, έχοντας και οι δύο 15 νίκες και 7 ήττες, ενώ βύθισε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό στην 15η θέση με 8-14.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.