Ρεάλ Μαδρίτης: Η βαριά φανέλα στο Champions League

Δημήτρης Μπασμπαρέλας18 Απριλίου 2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε ζωντανή, παρά το σφυροκόπημα της Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο και κατόρθωσε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Τι κι αν το αποτέλεσμα και η εικόνα του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, έδειχνε το αντίθετο; Τι κι αν στο δεύτερο μέρος της ρεβάνς, στο δεύτερο 45λεπτο ένιωσε αφόρητη πίεση; Στο τέλος; Τα κατάφερε... 

Για 17η φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει φτάσει τόσες φορές σε αυτό το σημείο. Την ακολουθεί μόνο η Μπάγερν Μονάχου, αλλά κι αυτή από... απόσταση, που με τη φετινή της παρουσία έχει φτάσει τις 13 παρουσίες στα ημιτελικά.

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί ότι προκρίνεται για 4η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά. Από το 2021 πάει σερί. Τα στοιχεία είναι αν  μη τι άλλο εντυπωσιακά. Υπάρχει ωστόσο και συνέχεια… Συν τοις άλλοις; Στις τελευταία 12 προκρίσεις της, από τα προημιτελικά, μπόρεσε και σήκωσε στο τέλος 5 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Ήταν η 7η φορά, παράλληλα, με βάση τον Opta, που έχει παίξει σε παράταση και πέναλτι, όσον αφορά τις νοκ άουτ αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στις πέντε εξ αυτών, μάλιστα, να βγαίνει νικήτρια από την… έξτρα διαδικασία. Μάλιστα, η τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν πάλι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι την προπέρσινη περίοδο (2021-2022).

Ταυτόχρονα, έχει τη σημασία του ένα ακόμη γεγονός. Στα 57 τελευταία παιχνίδια, στα οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, δεν έχασε ποτέ. Μετρά 50 νίκες και 7 ισοπαλίες. Πάντα στο Champions League, έτσι;

Όπως και χθες δηλαδή, όταν προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Ροντρίγκο. Η τελευταία φορά που έχασε, ενώ προηγήθηκε στο ημίχρονο, ήταν τον Απρίλιο του 2013, όταν βρέθηκε μπροστά με 1-0 κόντρα στη Γαλατά και τελικά ηττήθηκε με 3-2.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έκτη φορά που οι «μερένχες» πετούν εκτός συνέχειας τον προηγούμενο κάτοχο του Champions League. Η Ρεάλ έχει αποκλείσει τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα, αντιπάλους, που την περασμένη σεζόν κατέκτησαν το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά». Βαριά φανέλα...

Μπορείτε να δείτε επίσης και την αγωνιστική ανάλυση με κάθε λεπτομέρεια του πρώτου αγώνα, επικού αγώνα, μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σίτι, που είχε ολοκληρωθεί με 3-3:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.