Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ: Ντεμπούτο στην Ευρώπη για το ημι-αυτόματο οφσάιντ

Metrosport Team09 Αυγούστου 2022

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει το ημι-αυτόματο οφσάιντ στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ για το UEFA Super Cup.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε την έγκριση της να εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία στους ομίλους του Champions League αρχής γενομένης από τη σεζόν 2022-2023 και η πρεμιέρα της θα γίνει στο ματς των Μαδριλένων με τους Γερμανούς. 

Τι είναι το ημι-αυτόματο οφσάιντ;

Πρόκειται για μια AI τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανίχνευση μπάλας και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα για να παρουσιάσει τους ποδοσφαιριστές. H FIFA ισχυρίζεται πως θα βελτιώσει την ακρίβεια του σημείου λακτίσματος χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης και τεχνολογία αισθητήρων από συστήματα κάμερας, ενώ ο σκελετός ενός παίκτη θα μοντελοποιηθεί για να εντοπίζεται ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται σε εκτεθειμένη θέση.

Κάπως έτσι, οι χρόνοι για τον καταλογισμό ενός οφσάιντ θα μειωθούν δραστικά και συνάμα η οδηγία προς τους βοηθούς να μην σηκώνουν το σημαιάκι πριν την κατάληξη της φάσης θα αποτελεί απλώς μια μακρινή ανάμνηση. Άλλωστε, η νέα τεχνολογία υπόσχεται άμεσες αποφάσεις που θα περιορίσουν τα χρονικά πλαίσια και θα ομαλοποιήσουν τη ροή του παιχνιδιού, χωρίς καθυστερήσεις, ανακρίβειες στις γραμμές του VAR και διαβουλεύσεις επί.... διαβουλεύσεων για τη θέση ενός ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.