ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Άφησε στον Εμπαπέ να αποφασίσει πότε θα ανακοινώσει τη συμφωνία τους-Όλα τα σενάρια της παρουσίασης

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος04 Απριλίου 2024

Η συμφωνία Ρεάλ Μαδρίτης και Κίλιαν Εμπαπέ θεωρείται δεδομένη, όμως πότε θα ανακοινωθεί;

Οι Μαδριλένοι έχουν αφήσει αποκλειστικά στον Γάλλο να αποφασίσει την ημερομηνία στην οποία θα γίνει γνωστή η συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός ποδοσφαιριστής στην Παρί Σεν Ζερμέν, αποκτώντας υπερ-εξουσίες στον γαλλικό σύλλογο, προκειμένου να ικανοποιηθεί και να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της.

Το τέλος όμως των δύο πλευρών είναι δεδομένο, μιας και από την Τρίτη 13/2 ο Εμπαμπέ έχει ενημερώσει επίσημα τους ιθύνοντες της Παρί ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται δεδομένη και οι οπαδοί των Μερένχες περιμένουν την επίσημη ένταξή του στον ισπανικό σύλλογο.

Πότε όμως θα γίνει αυτό;

Σύμφωνα με τη Marca η Ρεάλ έχει αφήσει αποκλειστικά στον Κίλιαν Εμπαπέ να αποφασίσει γι’ αυτό

Οι λεπτές γραμμές και ο… τελικός

Όπως σημειώνει η Marca ο Εμπαπέ γνώριζε πως τα πράγματα θα πήγαιναν άσχημα μόλις ενημέρωνε την Παρί Σεν Ζερμέν ότι δεν θα ανανεώσει.

Η ένταση που κυριαρχεί στις σχέσεις του με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δεν τον αιφνιδίασε, το περίμενε μετά την απομάκρυνσή του από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Νασέρ Αλ Χελαϊφί έδωσε εντολή να μην ταξιδέψει στο τουρ της Παρί στην Ασία.

Γι’ αυτό και όταν υπέγραψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 5ετες συμβόλαιό του, οι δύο πλευρές κατάστρωσαν την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθούσε.

Ρεάλ και Εμπαπέ επρόκειτο να αρνηθούν οποιαδήποτε συμφωνία, εφόσον υπήρχε η πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν και οι δύο ομάδες έφταναν στον τελικό του Λονδίνου.

Εκείνος θα επιλέξει πότε θα ανακοινωθεί

Έχοντας επίγνωση της λεπτής κατάστασης για τον παίκτη, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την πρωτοβουλία να βρει ο ίδιος ο Κίλιαν Εμπαπέ την ιδανική ημερομηνία για να ανακοινώσει την υπογραφή του στον σύλλογο της Μαδρίτης.

Προϋπόθεση είναι η ημερομηνία να ταιριάζει στους και στις ανάγκες της ομάδας του Αντσελότι.

Έτσι όσο η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα γίνει η αναμενόμενη ανακοίνωση.

Οι ημιτελικοί του Champions League θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου και την 1η Μαΐου και ο επαναληπτικός στις 7/8 Μαΐου.

Ο τελικός θα γίνει την 1η Ιουνίου στο Λονδίνο.

Η γαλλική Ligue 1 ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 18/19 Μαΐου, αν και αν η Παρί Σεν Ζερμέν διατηρήσει το προβάδισμά της θα μπορούσε να στεφθεί πρωταθλήτρια τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές νωρίτερα.

Σε περίπτωση που ούτε η Ρεάλ ούτε η Παρί προκριθούν στον τελικό του Champions League, το πιθανότερο είναι ότι η ανακοίνωση θα γίνει το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Αυτό που ο ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε στη συνάντηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι θέλει να παίξει στο Euro 2024 της Γερμανίας με τη Γαλλία χωρίς την πίεση που υφίσταται κάθε Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Ως εκ τούτου η ανακοίνωση θα γίνει το αργότερο στο πρώτο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις αρχές Ιουνίου.

Ο Εμπαπέ έχει τονίσει ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν για το ζήτημα: «Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω. Την ημέρα που θα πρέπει να ανακοινώσω κάτι, θα έρθω να το κάνω, δεν έχω κρυφτεί ποτέ».

Η ημερομηνία της παρουσίασής του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου είναι στον αέρα.

Οι δε εργασίες στο στάδιο προχωρούν και η Ρεάλ θα προσπαθήσει να… χωρέσει την παρουσίαση του Εμπαπέ (είτε μια μέρα πριν, είτε μετά), με τις δύο συναυλίες της Taylor Swift (Τετάρτη 29 Μαΐου και Πέμπτη 30 Μαΐου).

Με 38 γκολ σε 38 παιχνίδια για την Παρί Σεν Ζερμέν φέτος, ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι δεύτερος (48 βαθμοί) στην κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι που βραβεύει τον καλύτερο σκόρερ στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.