Ρε, είστε με τα καλά σας στη νυν Κυβέρνηση;

Αρις Νικολάκης30 Νοεμβρίου 2022


Διαβάστε πρώτα, τι έγραψε ο βουλγαρικής καταγωγής τέως πρόεδρος των Σκοπίων , Ζόραν Ζάεφ. Και τα λέμε μετά… 
«…Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας»!

Λοιπόν, οι «καρποί» της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών είναι … Ο πρώτος αναγνωρισμένος από την ελληνική Δικαιοσύνη Σύλλογος για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας, με έδρα τη Φλώρινα.

Στόχος αυτών των «καρπών» μιας κατάπτυστης Συμφωνίας… Θυμίζουμε πως την υπέγραψε η (τέως) συγ-Κυβέρνηση και πως τηρεί σιγήν ιχθύος η νυν… Είναι η εισαγωγή της «μακεδονικής» γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Καλά διαβάζετε. Ορθά φρίττετε. Λογικά αγανακτείτε…  Η διδασκαλία αυτής της εφεύρεσης – περί τέτοιες πρόκειται – για «μακεδονική» γλώσσα ανοίγει ουσιαστικά, μία… Κερκόπορτα για ανάδειξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!

Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι σαφής και περί της απάτης αλλά και περί τού στόχου της. «…Η γλώσσα που ομιλούν στα Σκόπια είναι μια σλαβική γλώσσα. Για την ακρίβεια βουλγαροσερβική. Ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών. Γράφεται με το σλαβικό κυριλλικό αλφάβητο. Είναι μια γλώσσα που σκόπιμα επελέγη από τους Σκοπιανούς να φέρει το ψευδές όνομα «Μακεδονική». Κι έτσι να παραπέμπει στην ελληνική γλώσσα τής Μακεδονίας. Αυτό συμβαίνει γιατί η γλώσσα είναι στοιχείο ταυτότητας και όχι απλή ονομασία. Άρα είναι και κύριο συστατικό για την υποστήριξη μακεδονικής εθνότητας….»!

Η βαθιά ανιστόρητη και πλατιά βλαπτική Συμφωνία των Πρεσπών λέει μεν, ρητά ότι δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα αλλά… Επιμένουμε εμείς… Η αναγνώριση της γλώσσας, ως στοιχείο ταυτότητας, δημιουργεί μια επιστημονική εστία η οποία θα θέτει μειονοτικό ζήτημα με αφορμή τη γλώσσα!

Μην ξεχνάτε επίσης πως πέρυσι, το υπουργείο Πολιτισμού έστειλε επίσημο έγγραφο στη «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας»! Δι’ αυτού του εγγράφου η «Μακεδονική Κίνηση» ενεγράφη Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Ρε, είστε με τα καλά σας στη νυν Κυβέρνηση; Επικοινωνεί ο εγκέφαλος σας με την πραγματικότητα; Στην τέως συγ-Κυβέρνηση δεν ήταν. Δεν επικοινωνούσε ο εγκέφαλος τους με την πραγματικότητα. Υπέγραψαν μια Συμφωνία η οποία αλλοιώνει την εθνική μας ιστορία. Κι ο ελληνικός λαός τούς έστειλε σπίτι τους…

Κάνουμε κάπου, κάποιο λάθος; Ανοίγει η όχι… Κερκόπορτα η αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών;

ΥΓ 1: Το γκολ του Κωνσταντέλια, το τέταρτο του ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο όλων στον φιλικό αγώνα με την Άσντοντ. Και τα τέσσερα πάντως ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Σα να αλλάζει κάτι στον ΠΑΟΚ. Αν κι είναι νωρίς ακόμη…

ΥΓ 2: Αυτή η παρουσία του ΠΑΟΚ στη Μεγαλόνησο είναι κι φόρος τιμής στην μνήμη του δολοφονημένου Κύπριου φιλάθλου του στη Θεσσαλονίκη, του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΥΓ 3: Θα τα λένε εκεί ψηλά τα αδικοχαμένα παλικάρια. Και θα απορούν: Γιατί Θεέ μας;

ΥΓ 4: «Είμαι περήφανη που ο Νάσος μας ήταν κι είναι ΠΑΟΚ…», αναφέρει στο ευχαριστήριο της (επειδή εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο μνήμα του αδελφού της) μήνυμα η αδελφή του δολοφονημένου φίλου του «δικέφαλου»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.