Ραζβάν, Ζοσέ και Ιβάν διδαχθείτε από τον Κούρτιτς

Γιώργος Ζαΐρης29 Ιουλίου 2022

Τελικά το πάθημα του πρώτου αγώνα δεν έγινε μάθημα και ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν δίκαιο και απόλυτα οδυνηρό αποκλεισμό. Ευθύνη για αυτό έχουν όλοι. Αλλά τον λογαριασμό καλείται να τον πληρώσει μόνο ένας και αυτός είναι ο κόσμος που είδε την ομάδα του από τις 28 Ιουλίου να αποχαιρετά την Ευρώπη. Μετά το τέλος του αγώνα ακούστηκε το "βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα".

Είναι μεγάλος μάγκας ο Κούρτιτς που ζήτησε από τους συμπαίκτες του να βρεθούν μπροστά στην θύρα 8. Γιατί αναγνωρίζει με την προσωπικότητα του πως δεν πρέπει να κρυφτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πήγαν οι ποδοσφαιριστές, τα άκουσαν αλλά και χειροκροτήθηκαν.

Το ζητούμενο είναι αν άλλοι έχουν τη διάθεση να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Δυο χρόνια ο ΠΑΟΚ ψάχνει επιτελικό μέσο. Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να παίξει χωρίς φορ στο ματς γιατί στην Ολλανδία άργησαν να κάνουν τη μαγνητική τομογραφία στον Ολιβέιρα για να διαπιστώσουν ότι έχει σπασμένο πλευρό.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει μια ριζική ανανέωση αλλά δεν φρόντισε να έχει ΝΩΡΙΣ και παίκτες ΨΗΜΕΝΟΥΣ για να βάλουν πλάτη στους πιτσιρικάδες. Ο Μπίσεσβαρ άργησε να υπογράψει το συμβόλαιο του γιατί υπήρχε μια οικονομική διασφορά που ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Ο Νάρεϊ ήρθε στην ομάδα αφού ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες αλλά πλέον αυτό δεν αλλάζει. Φυσικά και τεράστια ευθύνη έχει και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί επιτελικό μέσο ο ΠΑΟΚ ψάχνει εδώ και δυο χρόνια. Γιατί έπρεπε να πουληθεί ο Τσόλακ για να αποκτηθεί ο Νάρεϊ. Να το ξεκαθαρίσω: είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Αλλά είναι ο ίδιος άνθρωπος που βλέπει την ομάδα εκτός Ευρώπης από τις 28 Ιουλίου.

Κλείνω με τον Λουτσέσκου. Σαφώς και δεν έχει την ευθύνη όταν ο αμυντικός γυρίζει την μπάλα πίσω χωρίς να βλέπει. Αλλά γιατί ξέχασε τον Μπίσεσβαρ; Είναι δυνατόν να εκτελεί κόρνερ ο Νάρεϊ; Ο φορ (κατά συνθήκες χθες) φορ; Και φυσικά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς αυτός ο Αουγκούστο μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί. Κρέμασε τον ΠΑΟΚ ασχέτως αν οι ελπίδες σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν λίγες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.