Razvan's spirit και οι «ειδήσεις της ημέρας»!

Χάρης Δημαράς03 Ιουνίου 2021

Μεγάλες ειδήσεις δεν έβγαλε η σημερινή συνέντευξη-παρουσίαση του Ραζβάν Λουτσέσκου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Βέβαια μια συνέντευξη Λουτσέσκου δεν είναι ποτέ βαρετή, πολύ απλά επειδή ο Ρουμάνος έχει τον τρόπο να βάζει στο περιεχόμενο το περιτύλιγμα που θέλει, ώστε να το κάνει ελκυστικό. Είτε για τους φίλους του, είτε για τους «εχθρούς» του.

Για να πάμε όμως και λίγο στην ουσία, όταν η σημαντικότερη ατάκα είναι το «για μένα I never left», αντιλαμβάνεσαι πως οι ειδήσεις είναι για αργότερα και αυτό είναι το απολύτως λογικό. Δε θα μπορούσε να πει από σήμερα τι θα γίνει και πάλι καλά να λέμε που μάθαμε ότι ο ΠΑΟΚ δε θα πάρει τερματοφύλακα («έχουμε δύο πολύ καλούς»), ότι θα προσπαθήσει να ανανεώσει τον Καντουρί και ότι «ψήνεται» για τον Πρίγιοβιτς και όχι τόσο για τον Κρμέντσικ (το τελευταίο για τον Τσέχο δικό μου συμπέρασμα). 

Απέφυγε και σωστά να μιλήσει για τους λόγους της ρήξης του Ιουνίου του '19 (είπαμε, σαν... να μην πέρασε μια μέρα), γιατί πολύ απλά μια τέτοια συζήτηση δεν έχει καμία χρησιμότητα. Ορθώς ρωτήθηκε, βέβαια, αναμενόμενα απέφυγε... Και φυσικά το κερασάκι δε γινόταν να μη το βάλει αναφερθείς στο '18 και το «κλεμμένο πρωτάθλημα». Ραζβάν εισαι...

Τους φίλους του ΠΑΟΚ τους ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση να μάθουν για το ρόστερ, αλλά ο Λουτσέσκου πράττει πολύ σοφά και δε μιλάει ποτέ αρνητικά για τους παίκτες του. Τους αγαπάει και τον αγαπούν κι εκεί κρύβεται αν θέλετε μεγάλο μέρος από το μυστικό της επιτυχίας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν έχει και ρήξεις. Αλλά δε θα τις δημοσιοποιήσει και θα προσπαθήσει ακόμη και μέσα από αυτές να βγάλει σεβασμό.

Οπότε, ό,τι είναι να γίνει θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες. Για το τέλος κρατάμε και κάτι ακόμη που είναι σήμα κατατεθέν από Ραζβάν: Σηκώνει το βάρος των ευθυνών. «Για τις επιτυχίες είμαι εδώ κι αν δεν αυτές δεν έρθουν, θα είμαι ο πρώτος που θα φύγω», είναι το νόημα των λεγομένων του. Αυτό γουστάρουν οι παίκτες στον Ρουμάνο, ότι ποτέ δεν κρύβεται, βγαίνει μπροστά και τραβάει το λούκι. 

Ο οργανισμός ΠΑΟΚ λοιπόν ξανά σε... Ραζβάν spirit. Με τα πολλά καλά του και τα όποια «στραβά» του. Το τι περιμένουν όλοι από αυτόν είναι ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα. Το ότι δε φοβάται το κόστος και ήρθε ακομπλεξάριστος, τον κάνει να διαφέρει από τον διάδοχό του. Το αν θα πετύχει το «Razvan reloaded» δεν το ξέρει κανείς, γιατί στην μπάλα, ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα, ακόμη κι αν ο τετραπέρατος Ρουμάνος για πολλούς έχει μέσα στο σκουφί του το «κοκαλάκι της νυχτερίδας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.