Ρατσιστικό κρούσμα στη Γερμανία, πέταξαν εκτός γηπέδου τον οπαδό!

Πέτρος Χαριζακλής16 Φεβρουαρίου 2020

Ο ρατσισμός υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ευρώπη γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τον καταπολεμήσουν. Την Παρασκευή (14/2) το βράδυ σε όλον τον κόσμο, οι ερωτευμένοι γιόρταζαν τον Άγιο Βαλεντίνο, όμως στο «Πρόισεν Στάντιον» του Μούνστερ, υπήρξε περιστατικό ρατσισμού, όπου η τοπική ομάδα αγωνιζόταν κόντρα στους Βούρτσμπουργκερ Κίκερς για την 24η αγωνιστική της τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν «λευκή» ισοπαλία αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, ο παίκτης των φιλοξενούμενων, Λερόι Κβάντβο, πήγε να εκτελέσει πλάγιο άουτ ενώ είχε διακοπεί το παιχνίδι για αλλαγή της ομάδας του. Εκείνη τη στιγμή ένας ανεγκέφαλος οπαδός της Μούνστερ έκανε ήχους μαϊμούς με αποδέκτη τον έγχρωμο στόπερ. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Γκάνα αντέδρασε και ζήτησε την βοήθεια από την διαιτητή του αγώνα. Τι έγινε έπειτα; Κάτι που μόνο σε μία σοβαρή ποδοσφαιρικά κοινωνία θα μπορούσε να συμβεί.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 2.40 του βίντεο

Οι παίκτες της Μούνστερ αποδοκίμασαν τον οπαδό αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί των γηπεδούχων περικύκλωσαν τον δράστη και τον έδειξαν στους σεκιούριτι του γηπέδου. Η αστυνομία τον περίμενε έξω από τις κερκίδες όπου και τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στη συνέχεια ο εκφωνητής του γηπέδου διάβασε μια δήλωση κατά του ρατσισμού και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ο ποδοσφαιριστής μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε «ηλίθια συμπεριφορά του οπαδού» και ευχαρίστησε για την αντίδραση τους πάντες από πλευράς Μούνστερ, ενώ η Μούνστερ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως ο ρατσισμός δεν έχε θέση στο γήπεδό της. Την επίθεση στον Κβάντβο καταδίκασε και η λίγκα που έδωσε συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για την αντίδραση τους στο περιστατικό. Ο ηλίθιος οπαδός της Μούνστερ κατά πάσα πιθανότατα θα υποστεί δια βίου αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η αντίδραση των οπαδών της Μούνστερ που σε φόρουμ έγραψαν μερικά λόγια για το περιστατικό. Συγκεκριμένα έγραψαν: «Αν ο δράστης διαβάζει το κείμενο, έχουμε να του πούμε πως δεν αξίζει να φοράει τον περήφανο αετό μας και ελπίζουμε πως δεν θα ξαναδεί αγώνα της ομάδας μας από την κερκίδα. Δεν τον θέλουμε πλέον στο γήπεδο μας. Η Πρόισεν Μούνστερ είναι ένας ανεκτικός σύλλογος σε μια ανεκτική πόλη και σίγουρα ο δράστης δεν μας ταιριάζει. Εμείς είμαστε η Μούνστερ, όχι εσύ».

Κάπως έτσι πρέπει να αντιδρούν στον ρατσισμό όλες οι ομάδες, μπράβο στη Μούνστερ και τους οπαδούς της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.