Ρασίντ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον υποψήφιο στόχο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team10 Μαΐου 2020

Ο Ιρακινός Οσάμα Ρασίντ είναι μία από τις περιπτώσεις που βρίσκονται ψηκά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, όπως σας ενημέρωσε το metrosport.gr, οπότε έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε βιογραφικά και αγωνιστικά στοιχεία για τον παίκτη.

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 έχει ολλανδικό διαβατήριο. Στην Σάντα Κλάρα μεταγράφηκε από την Λοκομοτίβ Πλόντβιβ τον Ιανουάριο του 2017. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη του παρουσία στην Πορτογαλία αφού είχε παίξει και στην Φαρένσε. 

Ουσιαστικά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ολλανδία. Από έξι ετών ήταν στις ακαδημίες της Φέγενορντ και το 2011 δόθηκε δανεικός στην Ντεν Μπος ενώ έπαιξε και στην Εξέλσιορ απ' όπου μεταπήδησε στη Φαρένσε. Στη Σάντα Κλάρα όπου μάλιστα είχε φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έκανε γεμάτες και καλές σεζόν. 

 Τη φετινή σεζόν μέτρησε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Ουσιαστικά ήταν συνέχεια της πολύ καλής σεζόν του 2018-19 όταν μετην Σάντα Κλάρα είχε 27 συμμετοχές, 7 γκολ και 7 ασίστ. 

Ο Οσάμα Ρασίντ έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές Ομάδες της Ολλανδίας αλλά επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών του Ιράκ, Νε την U17 της Ολλανδίας έπαιξε σε 14 ματς, με την U19 σε τρια ενώ στην Εθνική Ομάδα του Ιράκ έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο τουθ 2012. Μετρά 22 συμμετοχές και έχει σκοράρει και ένα γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.