Ανέλαβε την ευθύνη ο Ράσελ: «Δεν θέλω να καταστρέφω τον αγώνα κάποιου άλλου οδηγού»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2022

Για τα όσα έλαβαν χώρα στο GP ΗΠΑ της F1 μίλησε ο Τζορτζ Ράσελ και ανέλαβε την ευθύνη για τη σύγκρουση στην εκκίνηση του GP με τον Κάρλος Σάινθ, καθώς ο Ράσελ άργησε να πατήσει το φρένο με συνέπεια να πέσει πάνω στον Ισπανό και να τον βγάλει εκτός αγώνα για δεύτερη φορά, ενώ είχε κατακτήσει και την pole position.

Αρχικά ο Σάινθ, ανέφερε: «Σίγουρα άξιζε να πάρει ποινή για το συμβάν. Δεν θα κάτσω να εξετάσω το αν αξίζει 5, 10 δευτερόλεπτα ποινής ή διέλευση από το pit-lane με stop/go. Πιστεύω πως δεν έχουμε δει ξανά ένα τέτοιο συμβάν στις τρεις πρώτες θέσεις, διότι οι κορυφαίοι οδηγοί δεν κάνουν τέτοιου είδους λάθη».

Ενώ ο Τζορτζ Ράσελ, υπογράμμισε: «Πρώτα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Κάρλος, δεν θέλω ποτέ να εμπλέκομαι σε επαφές που καταστρέφουν τον αγώνα κάποιου άλλου οδηγού. Όταν επιτέθηκα στη στροφή 1, εστίασα στα τρία μονοθέσια γύρω μου. Περίμενα ο Κάρλος να επιτεθεί στον Μαξ από την εξωτερική. Φρέναρα πολύ αργά και όταν τον είδα να επιτίθεται από την αντίθετη μεριά αλλάζοντας γραμμή ήταν ήδη πολύ αργά για εμένα, δεν μπορούσα να αποφύγω την επαφή. Παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό, έπρεπε να περιμένω την πιθανότητα αυτή. Μετά από αυτό, ο αγώνας μου ήταν αρκετά μίζερος. Όλο το τριήμερο δεν είχα καθόλου ρυθμό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.