Ραντεβού στη Γενεύη με Ζαγκλή!

Βασίλης Βλαχόπουλος03 Σεπτεμβρίου 2020

Η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη θα κρίνει το ζήτημα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί στην ΚΑΕ Άρης και θα δείξει αν οι «κίτρινοι» θα αποκτήσουν (έστω) τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων τη φετινή χρονιά. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο εντός του τριημέρου 8-9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Η «Μetrosport» είχε αποκαλύψει το έγγραφο της ΚΑΕ Αρης στην ΕΟΚ βάσει του οποίου ζητούσε τη μεσολάβησή της για την πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον κ. Ζαγκλή στη Γενεύη. Η απάντηση του γενικού γραμματέα της FIBA αναφέρει ότι είναι στη διάθεση των ανθρώπων του Αρη εντός του τριημέρου που αναφέραμε και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η συνάντηση στις 9 του μήνα. Οι «κίτρινοι» δεν θέλησαν να κοινοποιήσουν την παραμικρή πληροφορία επί του θέματος, το πιθανότερο είναι όμως να εκπροσωπηθούν από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη και τον νομικό σύμβουλο του ΑΣ, Χρήστο Γρόλλιο.

Αυτό που έχει αξία είναι η στάση της FIBA και πιο συγκεκριμένα του κ. Ζαγκλή. Αν επιμείνει στην άποψη περί καταβολής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων (περίπου 250.000 ευρώ) στους οκτώ πιστωτές και δεν δεχθεί τις προτάσεις του Αρη περί κατάθεσης ενός μέρος της οφειλής, τότε θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα καθώς η ΚΑΕ θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Στις προηγούμενες επικοινωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, η FIBA είχε σημειώσει ότι το BAT που επέβαλε τις ποινές είναι ανεξάρτητο όργανο και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι τουλάχιστον αδύνατο για μια χρεωμένη εταιρία όπως είναι η ΚΑΕ Αρης και εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊούς να βγάλει από το… καπέλο της 250χιλ ευρώ.

Γενικώς, οι «κίτρινοι» έχουν να διαχειριστούν το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά κι αυτό των παλιών πιστωτών καθώς δεν «αγγίζει» τη δική τους υπόθεση η απόφαση της ΕΟΚ περί τροποποίησης του άρθρου 101. Η ΕΟΚ ανέφερε ότι δεν θα επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης μεταγραφών «σε σωματεία που δεν εκπληρούν οικονομικές τους υποχρεώσεις σε καλαθοσφαιριστές /τριες που έχουν αναγνωρισθεί με αποφάσεις ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων». Οι καταδικαστικές αποφάσεις για την ΚΑΕ Άρης είναι από την ΕΕΟΔΑΚ.

Στο μεταξύ, στις τάξεις της ΚΑΕ επικρατεί δυσαρέσκεια για τον τρόπο αντιμετώπισης που έχουν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κυρίως επί του ζητήματος του Αλεξανδρείου καθώς θεωρούν ότι δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η παραχώρησή του στον ΑΣ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.