Ράμος: «Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Φαμπιάνο»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2021

Ο Ντάνιελ Ράμος, πρώην προπονητής του Φαμπιάνο στην Μποαβίστα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επιλογή του Άρη στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου αμυντικού. «Δεν υπάρχει κάποιο μοτό, μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά. Πρέπει να είσαι έτοιμος για την διαχειριστής να ψάχνεις την αγορά για να φτιάξεις ομάδα» είπε αρχικά και συνέχισε τονίζοντας για τον Φαμπιάνο:

«Είναι πολύ καλή επιλογή. Τον είχα στην Μποαβίστα. Είναι έμπειρος, έχει κατανόηση και διαβάζει το παιχνίδι. Βασίζεται στην εξυπνάδα που έχει, την βγάζει και στην άμυνα και στην επίθεση. Έχει ποιότητα και τεχνική. Να περιμένετε ότι θα δώσει πολλά και στην επιθετική λειτουργία. Έχει καλή πάσα και κοντινή και μακρινή, καλές επιλογές και καλές τοποθετήσεις. Αμυντικά θα ήθελα να είναι πιο δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Εχει καλή αίσθηση του χώρου. Είναι γρήγορος παίκτης. 

Αυτό που θα ήθελα να βελτιώσει είναι στις στημένες μπάλες στην επίθεση. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρός για να δώσει περισσότερα. Το δεύτερο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ρισκάρει περισσότερο απ' ότι πρέπει. Επειδή βασίζεται στην αυτοπεποίθησή του κάνει το δύσκολο κάποιες φορές και όχι το απλό. Πάντως έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, παρά μειονεκτήματα».

Για το αν είναι περισσότερο σέντερ μπακ ή δεξιός μπακ σημείωσε: «Εγώ τον χρησιμοποίησα και στις δύο θέσεις, αλλά περισσότερο μου αρέσει στο κέντρο της άμυνας. Μπορεί να παίξει και ως δεξιός μπακ, ωστόσο, εκεί θα ήθελα να έχει καλύτερες αποφάσεις. Στις στημένες φάσεις χρειάζεται να αξιοποιήσει περισσότερο το ύψος του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση». 

Τέλος, αναφέρθηκε στο Euro: «Μου προκάλεσε έκπληξη η κατάκτηση από την Ιταλία, αλλά έτσι όπως εμφανίστηκε την συμπάθησα. Βλέποντας την Ιταλία στην πορεία είπα ότι έχει πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει. Η Πορτογαλία αντιμετώπισε δύσκολες ομάδες, τις έλειψε νομίζω η τύχη σε κρίσιμα σημεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.