Ράλι Ντακάρ 2024: Νεκρός ο αναβάτης Κάρλες Φαλκόν (vid)

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2024

Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ 2024 αφού νεκρός είναι ο Καταλανός αναβάτης Κάρλες Φαλκόν. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, η TwinTrail Racing, ο μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Δευτέρα (15/1).

«Αυτήν την Δευτέρα στις 15 του μηνός ο Κάρλες μας άφησε. Ο Κάρλες ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος ο οποίος είχε πάθος με οτιδήποτε καταπιανόταν, ειδικά τις μοτοσικλέτες. Μας άφησε ενώ ζούσε το όνειρό του που ήταν η συμμετοχή του στο Ντακάρ» γράφει η ανακοίνωση της ομάδας του.

Ο Φαλκόν είχε δυστύχημα λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος της δεύτερης ειδικής του αγώνα στις 8 Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι η ιατρική βοήθεια έφτασε άμεσα στο σημείο, ο Ισπανός είχε βρεθεί χωρίς σφυγμό. Οι διασώστες είχαν καταφέρει να επαναφέρουν την καρδιακή του λειτουργία και ο Φαλκόν είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ριάντ. Εκεί παρέμεινε σε τεχνητό κώμα ενώ λίγο αργότερα αερομεταφέρθηκε στην πατρίδα του με του ιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ωστόσο τα τραύματα που είχε υποστεί ο Φαλκόν είχαν καταστήσει την κατάστασή του μη αναστρέψιμη. Ο Ισπανός είχε σπασμένο τον σπόνδυλο C2, γεγονός που του προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Επιπλέον είχε υποστεί σοβαρή νευρολογική ζημιά καθώς ο οργανισμός του είχε μείνει για αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο έπειτα από το ατύχημα.

Ο Φαλκόν ασχολούνταν επαγγελματικά ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά οι μοτοσικλέτες ήταν η μεγάλη του αγάπη. «Είχε διδάξει σε πολλούς τα μυστικά του. Το έκανε πάντα με υπομονή, ενέργεια και αγάπη. Μετέδιδε αμέσως την αγάπη του για τις μοτοσικλέτες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα του θανάτου του Φαλκόν σκόρπισαν θλίψη σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.