Ρακιτζής για Ελλάδα-Τουρκία: «Ξαμολήστε τον κ.Φλώρο μπας και γίνει τίποτα»

Metrosport Team24 Ιουλίου 2020

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σχολίασε ο τραγουδιστής, Μιχάλης Ρακιτζής.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι» και κλήθηκε από τους παρουσιαστές να σχολιάσει την επικαιρότητα και συγκεκριμένα τα ελληνοτουρκικά.

«Επειδή η πολιτική διαχρονικά τα τελευταία χρόνια δεν το έχει πάει καλά το θέμα, ξαμολήστε τον κύριο Φλώρο μπας και γίνει τίποτα! Με ενοχλούν ορισμένα πράγματα. Το να περιμένουμε τη βοήθεια από τους ξένους δεν είναι τιμητικό για τον Έλληνα. Ο Έλληνας πιο παλιά βοηθούσε τους άλλους, δεν περίμενε κανέναν να τον βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και να μην ψαρώνουμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ρακιτζής σχετικά με το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών, μετά την ανακοίνωση Navtex από την πλευρά της Τουρκίας σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Ακόμα μίλησε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την προσευχή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια.

«Να το πάρουμε διαφορετικά, ότι σήμερα κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα υποκριθούν στην Αγία Σοφία, ας το πάρουμε έτσι το θέμα. Όχι ότι δεν μας ενοχλεί. Πιστεύω ότι το θέμα που λένε ότι δεν είναι διμερές, είναι διμερές, δεν αφορά κανέναν άλλον. Δηλαδή νομίζω ότι μόνο οι Έλληνες έχουν αυτόν τον δεσμό με την Αγία Σοφία, κανένας άλλος λαός. Όλοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά μέχρι ενός σημείου. Στις παραδόσεις, στα ποιήματα στις προσευχές, μόνο οι Έλληνες».

Τέλος αναφέρθηκε και στις δουλειές τις οποίες ετοιμάζει το CD single το οποίο κυκλοφόρησε με τίτλο, «Ο Παλιός μου εαυτός» καθώς και για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στο Βεάκειο Θέατρο στις 28 Ιουλίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.