Ραϊδης: «Όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη Νέα Τούμπα»

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2020

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται όλα στο θέμα της δημιουργίας της Νέας Τούμπας σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας, Δημήτρης Ραϊδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξηγώντας ότι τα κύρια θέματα είναι η υπογειοποίηση και οι θέσεις στάθμευσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ειδικό χωρικό σχέδιο που μας ήρθε για γνωμοδότηση είναι ένα σχέδιο που πραγματικά πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι. Χρειάζεται τέτοια σχέδια η πόλη μας. Το σχέδιο αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης. Συντάξαμε μια επιτροπή για τη μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου και καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις. Έχουν προτείνει κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να βελτιώσουν αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Το βασικότερο είναι η υπογειοποίηση. Υπάρχουν τρεις προτάσεις για το θέμα αυτό. Έχουν καταλήξει στην τελευταία οι μελετητές που ενοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους με μια υπερύψωση. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε καθώς μπορεί να συμβάλλει στο κομμάτι της ηχορύπανσης.

Το άλλο είναι οι θέσεις στάθμευσης. Σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η μεγιστοποίηση της και γιατί όχι η αύξηση των θέσεων για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Υποθέτουμε ότι μιλάμε για 40.000 κόσμο και ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης είναι αρκετά μικρότερος. Φυσικά η δημιουργία του μετρό θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό. Το βέλτιστο θα ήταν να αυξηθούν θέσεις πάρκινγκ και υπογείως. Όλα βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.