Ράγισαν καρδιές στο «ύστατο χαίρε» στον Κώστα Βουτσά

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2020

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον Κώστα Βουτσά. Η σορός του μεγάλου ηθοποιού τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, πριν μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν έναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του και χάρισε όμορφες στιγμές. Κανείς δεν είχε να πει κάτι κακό για εκείνον, όλοι τόνιζαν ότι ήταν «ψυχούλα» και ότι είχε βοηθήσει αρκετούς κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του που αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν τον άνθρωπο τους. Πριν το μεγάλο ταξίδι άνθρωποι που έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του τον αποχαιρέτησαν με λίγα λόγια. 

Η κόρη του Νικολέτα είπε: «Είμαι η κόρη του. Είμαι μια από τα χιλιάδες παιδιά του. Πιστεύω πως ο λόγος που αποφάσισε, το τονίζω αποφάσισε , να είναι σήμερα εδώ, δηλαδή να φύγει, είναι επειδή κάποιος από πάνω πρέπει να του σφύριξε ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα. Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή, ήμασταν πάνω απ' το κεφάλι του, τραγουδούσαμε, λέγαμε αστεία, γελούσαμε και του δείχναμε βιντεάκια τον εαυτό του. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο. Εγώ σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που εκπροσώπησε τη ζωή. Αν ήταν η ζωή άνθρωπος, θα σηκωνόταν. Είσαι ο μπαμπάς μου και Σ-Α-Γ-Α-Π-Ω»,

Το λόγο πήρε και η Μίμη Ντενίση τόνισε: «Η τελευταία μας παράσταση ήταν η "Σμύρνη". Μετά την παράσταση ερχόταν στην αγκαλιά μου και έλεγε: "Τι μας έκανες; Άνοιξες πληγές που δεν έκλεισαν ποτέ". Γιατί μέσα του είχε μείνει το προσφυγόπουλο και ένιωθε ευγνωμοσύνη για ο,τι του έδινε η ζωη, τα έβλεπε όλα δώρα. Δεν ξεχνούσε ποτέ από πού άρχισε, για αυτό τον αγαπούσε ο κόσμος. Από όλους τους μεγάλους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ, ήταν ο πιο γενναιόδωρος και εκείνος που αγάπησε περισσότερο το θέατρο. Δεν περίμενα πως θα φύγει, νόμιζα θα ζήσει για πάντα. Για αυτό και του είχα μια ατάκα στην παράσταση: "Εγώ δεν θα πεθάνω ποτέ, είμαστε συμμαθητές με τον Κύριο". Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Κώστα Βουτσά:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.