Ράφα Σοάρες: «Αυτό είναι το παιχνίδι μου, γι' αυτό έφυγα από την Πόρτο»

Στέφανος Αβραμίδης18 Ιανουαρίου 2020

Ο Ράφα Σοάρες είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ όπως αποκάλυψε το metrosport.gr.

Ο 24χρονος μπακ αγωνίζεται στην Γκιμαράες και καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά, κάτι που είναι στα θέλω του Αμπέλ Φερέιρα.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Σοάρες παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα O Jogo και μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού του και τους λόγους που έφυγε από την Πόρτο και επέλεξε την Γκιμαράες.

«Αυτό είναι το παιχνίδι μου»

«Είμαι ο τρίτος καλύτερος στην Πορτογαλία, πίσω από τον Αλεξ Τέλες και τον Γκριμάλντο. Δίνοντας μία ασίστ μου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση, είναι μισό γκολ. Το παιχνίδι μας στηρίζεται στα «τριγωνάκια» και στη συνέχεια να «σερβίρω» σε αυτόν που θα τελειώσει τη φάση. Έχω εύκολες κούρσες και τελειοποιώ την τεχνική μου. Είμαι πολύ καλός σε αυτό. Αλλά οι ασίστ καταγράφονται, όταν οι συμπαίκτες μου τελειώνουν επιτυχώς τις φάσεις» είπε ο Σοάρες.

Για τους λόγους που τον ώθησαν να φύγει από την Πόρτο: «Όταν νόμισα πως ήρθε η ευκαιρία μου, ήρθε ο Άλεξ Τέλες. Και υπήρχε και ο Μιγκέλ Λαγιούν. Κατά κάποιον τρόπο οι προοπτικές μου έκλεισαν καθώς υπήρχαν δύο παίκτες που αγοράστηκαν με 6,5 εκατ. ευρώ ο καθένας. Θα ήμουν η τρίτη επιλογή και αποφάσισα να φύγω δανεικός».

Για την επιλογή της Γκιμαράες: «Ηθελα να συμβάλλω στην προοπτική της επιτυχίας της ομάδας. Εχει όλα τα στοιχεία μίας σπουδαίας ομάδας. Αυτό που με εξέπληξε ήταν το πάθος που έχει όλη η πόλη για την ομάδα. Η Γκιμαράες έχει όλα τα φόντα να γίνει μια μεγάλη ομάδα σαν την Πόρτο. Σε βάθος χρόνου, η Γκιμαράες θέλει να φτάσει να διεκδικεί τον τίτλο. Στο γήπεδο δεν νιώθουμε διαφορές με τις μεγάλες ομάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.