Rachel Levine: Ο Τζο Μπάιντεν διόρισε την πρώτη γυναίκα υπουργό από αλλαγή φύλου

Αλέξανδρος Τσίγγος20 Ιανουαρίου 2021

Η πρώτη γυναίκα από αλλαγή φύλου, διορίσθηκε ως υφυπουργός υγείας. Το όνομα της είναι Rachel Levine. Ήταν από τις τρείς γυναίκες που από το 2015 και μετά απέκτησαν δημόσιες θέσεις σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Η κυρία Levine το 2015, είχε οριστεί ως η Γενική Παθολόγος και επιβλέπουσα της υποθέσεις υγείας στην Πολιτεία της Πενσυλβάνιας και κατόπιν το 2018 υπουργός υγείας της Πολιτείας της Πενσυλβάνιας.

Κατηγορήθηκε τον Μάιο από τον γερουσιαστή Μαστριάνο, ότι έδειξε αδιαφορία για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωναϊό, με αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό θανάτων ανάμεσα στις απώλειες που είχε η Πολιτεία και της ζήτησε να παραιτηθεί. Οι νεκροί ηλικιωμένοι αποτέλεσαν το 70% των συνολικών θανάτων, ενώ αποτελούσαν μόνο το 21% των κρουσμάτων. Κατηγορήθηκε γιατί ενώ αδιαφόρησε για την υγεία των ηλικιωμένων, φρόντισε την ίδια στιγμή για την μεταφορά της 95χρονης μητέρας της από έναν δημόσιο γηροκομείο σε σε ειδικά προστατευμένη μονάδα φροντίδας.

Γεννήθηκε ως Richard Levine, αρχικά αποφοίτησε το πανεπιστήμιο του Harvard και στην συνέχεια το 1983 αποφοίτησε την ιατρική σχολή του Tulane U, με ειδικότητα την παιδιατρική φαρμακολογία.

Είχε παντρευτεί την Rachel Martha Peaslee Levine την εποχή που φοιτούσε στη ιατρική σχολή του Tulane και πήραν διαζύγιο το2013.

Έχει γράψει μελέτες για την κρίση από την χρήση οπιοειδών, την ιατρική χρήση της μαριχουάνας, την εφηβική ιατρική, τις διατροφικές διαταραχές και την ιατρική και φαρμακολογία για την γκέι κοινότητα των LGBTQ.

Από το 2001 μέχρι το 2008 επισκεπτόταν ειδικούς ψυχολόγους ως βοηθητική θεραπεία για την διάθεση της να κάνει αλλαγή φύλου, κάτι που ολοκληρώθηκε το 2011.

Μπορεί να σκεφτεί κάποιος το «Τι εποχή! Τι ήθη», όμως παράλληλα κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά ότι μια αλλαγή φύλου εμποδίζει έναν άνθρωπο να είναι καλός στην επιστήμη του η ικανός στην ανάληψη μιας δημόσιας θέσης.

Είναι η εποχή των ακραίων πειραμάτων, όπως και η εποχή της Μεγάλης Απορρύθμισης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.