Πύρρος Δήμας: «Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο - Έχω μετανιώσει ότι κάπνιζα τέσσερα πακέτα»

Metrosport Team27 Απριλίου 2023

Στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας και μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο του βιβλίο, "Πύρρος με το μικρό μου όνομα", στο οποίο μιλάει για τη ζωή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το βιβλίο του: «Το βιβλίο μιλάει για την παιδική μου ζωή, για την οικογένειά μου, για τη γιαγιά μου, για το καθεστώς που επικρατούσε στην Αλβανία, για το ιστορικό γεγονός ότι άνοιξαν τα σύνορα και για την αθλητική μου καριέρα. 

Η ιδέα για το βιβλίο ξεκίνησε από μια γνωριμία του γιου μου, οποίος σπούδασε στο Γέιλ, και εκεί γνώρισε τον Νίκο Ευσταθίου, οποίος είναι δημοσιογράφος, και τελείωσε το Γέιλ και το Κολούμπια, πολύ μεγάλες σπουδές. Ένα παιδί με σεβασμό και επίμονη για όλο αυτό το εγχείρημα.

Όταν δούλευε στην "Καθημερινή" ήταν να κάνουμε μια συνέντευξη, η οποία δεν έγινε ποτέ. Μετά από λίγο καιρό μου λέει ο γιος μου ότι ο Νίκος θέλει να κάνει ένα βιβλίο με 4 διαφορετικούς ανθρώπους, από τον αθλητισμό, την τέχνη, την επιστήμη. Και έτσι ξεκίνησε, να γράψουμε μια ιστοριούλα. Αλλά αργότερα ο Νίκος διαπίστωσε ότι δεν βγαίνει ιστοριούλα και βγαίνει ένα ολόκληρο βιβλίο. 

Χαίρομαι που έδωσε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί να γράψει την ιστορία μου, παρότι είχα φίλους δημοσιογράφους που με πίεζαν να γράψουν ένα βιβλίο. Θεωρώ ότι το βιβλίο έχει πολλά μηνύματα για τη νεολαία, ενώ είναι αφιερωμένο στη γυναίκα μου, και τα έσοδα του βιβλίου θα πάνε στα χωριά "SOS", στο ίδρυμα "Φλόγα" και στο ίδρυμα "Ελπίδα". Αυτή που κυκλοφορεί είναι η τρίτη έκδοση, γενικά πηγαίνει καλά, χωρίς να το έχουμε κυνηγήσει».

Στην ερώτηση ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει, απάντησε: «Ότι κάπνιζα τέσσερα πακέτα την ημέρα, όταν ήμουν εν ενεργεία αθλητής. Θυμάμαι όταν κάναμε προπόνηση στο Λαγονήσι, στο δωμάτιο που έμενα, έρχεται ο Νίκος Αλεξιάδης που είχε το ξενοδοχείο και μου είπε: "Το έχω έξι μήνες ανοικτό, το βάφω συνέχεια και ακόμη μυρίζει". 

Επίσης, κάποια στιγμή η συγχωρεμένη γυναίκα μου είπε ότι καπνίζω πολύ και ότι πλέον και γυμνάζομαι. Μετά έβαλε τα παιδιά να μου το λένε. Και τους είπα όταν πάμε διακοπές στο Λιτόχωρο θα το κόψω και έτσι έγινε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.