Πρωτοφανές! Το ψευδοκράτος ζητά βοήθεια από την κυπριακή κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Μεγάλης έντασης πυρκαγιά μαίνονται από το πρωί της Κυριακής (17/5) στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στα χωριά χωριά Διόριος και Κορμακίτης.

Λίγο μετά το μεσημέρι, μάλιστα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, βλέποντας την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου, ζήτησε τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος έδωσε σχετικές οδηγίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς και έτσι ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και ελικόπτερο του ΚΣΕΔ ρίχθηκαν στη μάχη, με άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα να είναι έτοιμα να συνδράμουν εκεί και όπου τους ζητηθεί.

Η κίνηση αυτή από τον Μουσταφά Ακιντζί είναι πρωτόγνωρη, καθώς για πρώτη φορά το ψευδοκράτος ζητά βοήθεια από την Κυπριακής Δημοκρατία. Να υπενθυμίσουμε πως ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν η κυβέρνηση εμφανίστηκε έτοιμη να βοηθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις την Τουρκοκυπριακή πλευρά, με την βοήθεια ωστόσο να μην γίνεται δεκτή. Ενδεχομένως με αυτή του την κίνηση, αύριο να έχουμε νέο επεισόδιο στην κόντρα Ακιντζί με την Άγκυρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.